ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE SUTRA U ITALIJI: Dačić na sastanku strategije EU za Jadransko-jonski region
Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

razmena mišljenja

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE SUTRA U ITALIJI: Dačić na sastanku strategije EU za Jadransko-jonski region

Politika -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće sutra, 24. maja, na dva međunarodna sastanka u Italiji.

To su ministarski sastanak Makro-regionalne strategije EU za Jadransko-jonski region i Jadransko-jonske inicijative i Treći godišnji Forum Makro-regionalne strategije EU za Jadransko-jonski region.

Ti sastanci se održavaju u Kataniji, na Siciliji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo očekuje "razmenu mišljenja o poslednjim događajima u Jugoistočnoj Evropi i njihovom uticaju na regionalnu saradnju, kao i usvajanje Zajedničke deklaracije o aktuelnim izazovima u tom regionu".

U Kaljariju će biti i visoki predstavnici Evropske komisije zbog značaja Jadransko-jonske inicijative i Strategije EU za Jadransko-jonski region.

Na sastanku u Kataniji učestvovaće ministri inostranih poslova Italije, Albanije, BiH, Hrvatske, Grčke, Slovenije i Crne Gore.

Organizatori su saopštili da će taj treći forum biti o pitanjima povezivanja, posebno energetske i transportne mreže u Jadransko-jonskoj oblasti i o mehanizmima finansiranja privrednog rasta, povezivanje regiona, kvaliteta životne sredine i održivog turizam, navodi se na sajtu organizatora.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track