MEHO OMEROVIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA, PA SA MUKOM ISPRIČAO ŠTA MU SE SVE DESILO NA NEMAČKOM AERODROMU: Ja u fri-šopu, kad osetih kao da mi je neko zabio nož u stomak! Zgrčim se, creva počinju da mi se prazne... A u ruci 3 karmina i parfem...
Foto: Filip Plavčić

Narodni Poslanik doživeo nezapamćenu neprijatnost

MEHO OMEROVIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA, PA SA MUKOM ISPRIČAO ŠTA MU SE SVE DESILO NA NEMAČKOM AERODROMU: Ja u fri-šopu, kad osetih kao da mi je neko zabio nož u stomak! Zgrčim se, creva počinju da mi se prazne... A u ruci 3 karmina i parfem...

Politika -

Meho Omerović, poslanik SDPS na čijem čelu je Rasim Ljajić, kao član srpske parlamentarne delegacije priveden je 30. maja na aerodromu u Frankfurtu zbog navodne krađe u fri-šopu, a sada je i potvrdio pisanje Kurira da je u pitanju bio nesporazum koji za njega predstavlja "traumatično iskustvo koje ne bi poželeo ni najvećem neprijatelju".

foto: Dragana Udovičić

Kako je objasnio, još je na letu Beograd-Franfurt tog dana osetio stomačne probleme i išao u avionski toalet, što, navodi, mogu da potvrde i njegove kolege iz delegacije sa kojima je krenuo na službeni put.

"Stižemo na aerodrom i imamo kratko vremena do konekcije na šalteru 32 za let za Brisel, treba da ga uhvatimo, polako se svi upućujemo ka tom gejtu. Ja u jednom trenutku primetim usput one male fri-šopove koji nemaju čak ni svoje korpe, vidim akcija 30 odsto sniženje parfema, priđem, uzmem jedan parfem i tri karmina, imam ranac na desnom ramenu, i u jednom trenutku osećam stravičan, snažan, neizdrživ bol u stomaku, kao da mi je neko zabio nož. Sagnem se, zgrčim se, ispustim ranac i odjedanput osećam kako creva počinju da mi se prazne. Uspaničim se, izbezumim se i gledam gde su strelice za toalet, samo sam istrčao, bio u toaletu 10-15 minuta svestan da u ruci držim parfem i karmine. Posle se vraćam ka fri-šopu i vidim mlađeg čoveka u civilu i daje mi znak da priđem, ja u hodu prilazim kasi i kažem: "Znam, znam, medicinski problem, objasniću", počinje Omerović priču o ovom gotovo filmskom incidentu na frankfurtskom aerodromu.

foto: Filip Plavčić

On je, gostujući u jutarnjem programu kod Jovane i Srđana na Prvoj televiziji, objasnio da je momak iz obezbeđenja "pomislio da on ko zna šta još ima u rancu", te krenuo da "rovari po njemu".

"Ja mu objasnim o čemu se radi i on me dovede do kase, izlazi račun, moram da dam pasoš i bording kartu, vadim i novac da to platim i on tad vidi moj pasoš i pita me: "Je l` to diplomatski pasoš", ja kažem: "Jeste", kaže on: "Sačekajte". Zvao je nekoga 2-3 puta, pričao na nemačkom, ali ja ne znam nemački osim par reči iz partizanskih filmova. On kaže: "Sačekajte, doći će policija", dolazi posle 20 minuta stariji policajac sa bradom i mlađa policajka, ja ponovim šta se desilo, on pogleda pasoš i bording kartu, telefonom fotografiše jedno i drugo i pruži mi ruku: "Doviđenja, srećan put". Nisam se pozvao na diplomatski status, jer me to niko nije ni pitao, ja u tom trenutku imam samo diplomatski pasoš, jer sam na službenom putu. Te stvari koje sam želeo da kupim su ostale tamo i završena priča", ističe poslaniik.

foto: Reuters

On ogorčeno objašnjava da je, po dolasku u Brisel, svim kolegama ispričao šta se desilo, kao i da ni najvećem neprijatelju ne bi poželeo tu vrstu neprijatnosti koju je doživeo.

"60 godina punim iduće godine, a sad sam ja kao lopov u pokušaju, kradem po fri-šopvima i to u trenutku kada sam član delegacije koja se bavi pitanjima bezbednosti. Svako ima pravo da traži se nekom oduzme poslanički imunitet, ali oduzeti ga posle nečega što stoji i u policijskom izveštaju - da sam priveden, identifikovan pasošem, izjavio da je to jedini dokument koji imam kod sebe, načelnik rekao da me puste kad mi se uzmu lični podaci i protiv mene nije podneta krivična prijava. Oni su kontaktirali i obavestili konzulat", završava Omerović.

(Kurir.rs/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track