Marko Đurić pozvao vlast Tanzanije da razmotri povlačenje priznanja Kosova
Foto: Beta, Dragan Gojić

sastanak u moskvi

Marko Đurić pozvao vlast Tanzanije da razmotri povlačenje priznanja Kosova

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Moskvi u razgovoru sa predstavnicima Tanzanije pozvao vlasti te afričke države da razmotre mogućnost povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

U saopštenju Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju navodi se da je Đurić u razgovoru sa delegacijom koju predvodi general-major Simon Mumvi ukazao na brojne međunarodno-pravne i političke argumente koji stoje iza takvog apela.

Izrazivši očekivanje da će se bilateralna saradnja Srbije i Tanzanije u predstojećem periodu intenzivirati na najvišem političkom nivou, Đurić je podsetio na dugogodišnju istoriju saradnje i prijateljstva, naglasivši da postoji obostrani interes da se obnove nekadašnji izuzetno kvalitetni odnosi. navedeno je u saopštenju.

Đurić se u Moskvi sa delegacijom Tanzanije sastao na marginama međunarodnog foruma "Razvoj parlamentarizma", sastao sa delegacijom Tanzanije, koju je predvodio Mumvi.

Durić se, takođe, danas sastao i sa članovima delegacije Južnog Sudana, kojoj je zahvalio na doslednoj podršci njihove države teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Samit u Moskvi, na kojem učestvuje više od 80 delegacija, bio je prilika za razmenu mišljenja sa predstavnicima velikog broja država, te prilika da se mnogi bliže upoznaju sa pozicijama Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track