Zahtev predsednici Skupštine: Izbacite Marijana iz parlamenta!
Foto: Zorana Jevtić

NVO traže od Gojkovićke

Zahtev predsednici Skupštine: Izbacite Marijana iz parlamenta!

Politika -

Dok se pošteni poljoprivrednici susreću s brojnim problemima, on lobira za uzgajivače krzna

Organizacija "Solidarno za životinje i prirodu" zatražila je od Skupštine Srbije i predsednice Maje Gojković da se poslaniku Marijanu Rističeviću oduzme mandat jer se zalaže za legalizaciju ubijanja činčila!

Aleksandra Dudić iz pomenute organizacije kaže da Rističević, kao predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, svesno širi dezinformacije, kao i tendenciozno plasira i nameće neistinu.

- Dok pošteni poljoprivrednici propadaju, grad im uništava letinu, malinari plaču zbog uništenog prinosa, manipuliše se otkupnom cenom poljoprivrednih proizvoda i cenom benzina, Marijan Rističević lobira za uzgajivače krzna, pri čemu nema opravdanja za širenje neistine i nametanje sopstvenog, nestručnog stava, jer je više puta dobio odgovarajuće informacije i dokumenta od više udruženja, ali nema rezultata, što potvrđuje sumnju da ima privatan interes za zloupotrebu položaja i poverenja građana - navodi Dudićeva. Rističević je juče ostao nedostupan za komentar ovim povodom.

Podsetimo, Rističević je kao predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu početkom juna zakazao sednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila ukidanje zabrane uzgajanja krznašica, odnosno usklađivanje Zakona o dobrobiti životinja sa Zakonom o stočarstvu.

Kurir/E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track