ANA BRNABIĆ:  Vlast do 2011. potpuno kontrolisala medije, danas postoji otvorena debata
Foto: Dado Đilas

iznenađena podelama

ANA BRNABIĆ: Vlast do 2011. potpuno kontrolisala medije, danas postoji otvorena debata

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je večeras da je do 2011. godine u Srbiji postojala "potpuna kontrola medija" a da danas postoji "otvorena debata" i mediji koji su "potpuno slobodni da kritikuju vlast".

Gostujući na televiziji N1, premijerka je ocenila da u poslednjih šest godina postoji vrsta otvorenog sukoba medija i vlasti a da pre 2011. godine "niko nije smeo da pisne".

"Mene iznenadjuje što postoji ta podela i rat novinara sa Vladom Srbije već šest godina. Neverovatno je što se fokusiramo samo na taj period, kao da je pre toga sve bilo kako treba u medijima. Kada neko kaže da stanje nikad nije bilo gore nego danas, mogu da podsetim da je 2011. Evropski parlament izrazio zabrinutost zbog 'potpune kontrole' medija", kazala je premijerka.

Ona je kazala da na svakom dnevnom dogadjaju ima debatu s novinarima koji se ne slažu s Vladom i njenim prioritetima, kao i da su na te dogadjaje pozvani svi mediji, nezavisno od toga da li imaju kritičan odnos prema vlasti.

"Sloboda medija je da pozovete sve medije na konferencije za novinare i da svi imaju priliku da postave pitanja", rekla je Ana Brnabić.

Govoreći o radu sa predstavnicima novinarskih udruženja na izradi medijske strategije, premijerka je kazala da postoje neslaganja u nekim delovima ali da su razgovori "u najvećem delu konstruktivni".

"Dok god razgovaramo, sve je dobro, to je ono što je najvažnije", kazala je Ana Brnabić.

Ona je dodala da su i vlast i novinari odgovorni kada je reč o objektivnom informisanju gradjana, posebno kako je rekla, "u vreme društvenih mreža i portala".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track