TADIĆ O NAJAVLJENOM SAVEZU OPOZICIJE: Ne možemo mešati babe i žabe, samo ćemo još više razočarati birače
Foto: Dragana Udovičić

Predsednik SDS za nastup u dve kolone

TADIĆ O NAJAVLJENOM SAVEZU OPOZICIJE: Ne možemo mešati babe i žabe, samo ćemo još više razočarati birače

Politika -

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da smatra da će se formiranjem Saveza za Srbiju, u nagoveštenom sastavu i najavljenim principima, ujediniti samo antievropska konzervativna opozicija u jednom bloku, dok će proevropska i građanska opozicija ostati razjedinjena i dodatno oslabljena.

foto: Stefan Jokić

On je naglasio da je jedino konstruktivno prestrojavanje u dve politički i vrednosno kompaktne kolone, građansku proevropsku i konzervativnu antievropsku, koje bi sarađivale i sprovodile zajedničke akcije po pitanju izbornih uslova, kontrole izbora i osnovnih demokratskih principa.

"Za uspostavljanje građanskog, proevropskog političkog modela u Srbiji nije dovoljno samo obaranje Vučića i njegove političke bratije sa vlasti. Reč o je o borbi za razvojnu politiku i vrednosni sistem koji počiva na individualnim pravima i slobodama, a ne na konceptu patrijarhalnog društva", rekao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke smatra da je građanski proevropski blok jedini način za sabiranje glasova u tom delu biračkog tela, ali i za konsolidaciju građanske levice i stabilizaciju naše političke scene.

"Vidim da taj stav deli i PSG, što je jasno izneo i njihov predsednik, a jedino bi normalno bilo da se tome priključe i Demokratska stranka i svi njeni bivši lideri", rekao je Tadić.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

On ocenjuje da bi "političko mešanje baba i žaba" samo povećalo apstinenciju i razočaranost birača.

"Ne može jedina politika biti smena ove vlasti, a da se zarad toga prave kompromisi oko osnovnih političkih načela i pitanja. Izvorni birači Dveri ne mogu da glasaju za koaliciju u kojoj su i proevropske stranke, kao što ni izvorni birači Demokratske stranke ne mogu da glasaju za koaliciju sa antievropskim strankama", kazao je Tadić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track