NIJE BILO ŽENE KOJA MU SE NAŠLA NA PUTU DA JE NIJE MALTRETIRAO, A PODIGNUTA SAMO 1 OPTUŽNICA Javnost na nogama: Izopštiti Jutku iz javnog života!

Slao na hiljade lascivnih poruka

NIJE BILO ŽENE KOJA MU SE NAŠLA NA PUTU DA JE NIJE MALTRETIRAO, A PODIGNUTA SAMO 1 OPTUŽNICA Javnost na nogama: Izopštiti Jutku iz javnog života!

Politika -

Strašno je što tužilaštvo u Kruševcu čeka da reaguje stranka, stranka da reaguje tužilaštvo i onda niko ništa ne preduzima - kaže Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, komentarišući slučaj u kojem je Osnovno tužilaštvo u Kruševcu podiglo optužnicu protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke samo za jedan slučaj, dok je procena da za ostalih šest nema dovoljno dokaza.

foto: Printscreen

Stanojević od početka prati ovaj slučaj, a u kontaktu je sa Marijom Lukić, bivšom Jeličićevom sekretaricom, čiji slučaj je tužilac uvažio.

"To je strašno negativan primer čoveka koji je na vlasti i do te mere zloupotrebljava svoju poziciju. Što je grad manji, vlast je veća. Nakon svega što je Jeličić uradio, pitanje je šta još može i dokle je spreman da ide", navodi Vesna Stanojević.

Ona naglašava da je potpuno neshvatljivo da Tužilaštvo podigne optužnicu za samo jedan slučaj.

"Koliko ja znam, ne postoji žena u njegovom vidokrugu koju je mogao da zloupotrebi a nije. S druge strane, godinama je na funkciji, pa i na druge načine zloupotrebljava položaj. Tačno zna kome treba da pokloni plac na Kopaoniku i zna ko će njemu takvu uslugu jednog dana vratiti. U to se uzda i u ovom slučaju", ističe Stanojević.

foto: Dragana Udovičić

SNS, kaže, mora da se ogradi od Jeličića i on više ne sme da dobije nijednu funkciju. Na pitanje da prokomentariše to što su SMS poruke Marije Lukić uvažene kao dokaz, a poruke drugih žena nisu, Stanojević kaže da je tužilaštvo u Kruševcu zatajilo.

"Marijine poruke vrede, a poruke drugih žena ne vrede? Kako je to moguće? - pita ona, i naglašava da živimo u državi i društvu u kojima se ženama ne veruje ili manje veruje. Tužilac je, smatra, verovatno išao logikom "možda žene malo preteruju". Stanojević navodi da Jeličića ne treba samo skloniti iz stranke, već potpuno izopštiti iz javnog života.

"On i njegovi ljudi onemogućavaju tim ženama i njihovim porodicama da žive, ruše im lokale, ugrožavaju egzistenciju", ogorčena je Vesna Stanojević.

foto: Kurir

Uprkos svemu, ona naglašava da žrtve treba ohrabrivati da bi i druge žene prijavljivale nasilje. Kako kaže, ogroman je procenat žena koje trpe neki oblik nasilja od pretpostavljenih. Žene čije prijave je tužilaštvo odbacilo najavile su da će se žaliti. Vest da nema dovoljno dokaza ih je šokirala.

(Kurir.rs/Blic/Ivana Jasnić Mastilović/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track