Najnovije vesti

ZORANA OŠTRO DAČIĆU: Brini o svojoj stranci, a ne o SNS!
Foto: Dragana Udovičić, Arhivska fotografija

članica Predsedništva SNS

ZORANA OŠTRO DAČIĆU: Brini o svojoj stranci, a ne o SNS!

Politika

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je kao "u najmanju ruku nekorektnom" izjavu lidera SPS Ivice Dačića o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i SNS da on podržava Vučićevu politiku možda i više nego neki iz njegove stranke.

 

Mihajlovićeva, koja je i članica Predsedništva SNS, kaže da Dačić umesto o SNS treba više da brine svojoj Socijalističkoj partiji.

"Dačiću, ne sekiraj se i ne brini za našu stranku, jer ima toliko ljudi u SNS koji su stali uz Vučića i njegovu politiku o najznačajnijem pitanju - postizanju kompromisa o Kosovu", rekla je ona, navodi se u saospstenju iz njenog kabineta.

foto: Zorana Jevtić/Arhivska Fotografija

- Snaga Vučića nije samo u tome što ga podržava naša stranka, već što ima ogromnu podršku građana, ističe Mihajlovićeva i dodaje da je to njegova snaga. "Ne očekujem ovakve poruke od onih koji su deo naše koalicije, upravo zahvaljući podršci koju ima Aleksandar Vučić", zaključila je Mihajlovićeva.

foto: Zorana Jevtić/Arhivska Fotografija

Dačić je na pitanje kako je razumeo nedavni Vučićev komentar da "znajući SPS, on ne bi izašao iz vlade ni za šta na svetu", šef srpske diplomatije je rekao: "Što se tiče SPS, mi smo pouzdani partneri, Vučić i ja imamo prijateljske odnose. Nas vezuje politika, ja se srčano zalažem za tu politiku i ne verujem da postoji bilo ko drugi na političkoj sceni, ko to više radi od mene. Možda i više nego mnogi iz njegove partije, ili iz partija koje su bile na njegovoj listi", rekao je Dačić. "Ako mi izađemo iz Vlade, ko će da ga brani?", pitao je Dačić.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić/Arhivska fotografija)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...