Najnovije vesti

IVICA DAČIĆ O IŽIVLJAVANJU I HAPŠENJU SRPSKE DEVOJKE U CRNOJ GORI: Najoštrije osuđujem hajku prema Sari bez ikakvih dokaza u medijima! Ambasador odmah da ispita sve!
Foto: Kurir, Printscreen Facebook

Nezapamćeni atak na nevinu mladu devojku potresao javnost

IVICA DAČIĆ O IŽIVLJAVANJU I HAPŠENJU SRPSKE DEVOJKE U CRNOJ GORI: Najoštrije osuđujem hajku prema Sari bez ikakvih dokaza u medijima! Ambasador odmah da ispita sve!

Politika
16:39h

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Kurir da je hitno naložio ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Zoranu Bingulcu da od nadležnih organa u CG dobiju sve informacije u vezi sa hapšenjem nevine mlade devojke koja je naš državljanin.

foto: Dragana Udovičić

- Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake - izjavio je Dačić.

Podsetimo, mlada državljanka Srbije Sara Vidak (20) uhapšena je nakon što ju je sudija Suda za prekršaje u Kotoru Jelena Stanišić lažno optužila za napad. Iako je sudija Stanišić verbalno i fizički nasrnula na nedužnu Srpkinju u zgradi suda, sudija je shvativši šta je uradila, počela da viče i doziva u pomoć tvrdeći da je Sara Vidak nju napala.

foto: Privatna arhiva

Ubrzo je reagovala policija i uhapsila nevinu mladu Beograđanku, posle čega joj je u montiranom procesu, kao najvećem neprijatelju države, određen pritvor do 30 dana i ona je prebačena u spuški zatvor. Na teret joj, lažno optuženoj, stavljaju krivično delo napad na službeno lice, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

foto: Privatna arhiva

Sarina majka, koja je i dalje u Crnoj Gori, čekajući da joj ćerka dokaže nevinost, ispričala je u ispovesti za Kurir da je ćerku dovela u Crnu Goru na oporavak posle duge bolesti, a da se to pretvorilo u horor, jer joj je bolesna, nevina ćerka zatvorena, pod lažnom optužbom, u najsuroviji crnogorski zatvor.

Kako kaže, sve je počelo bezazlenim čukanjem na parkingu:

- Došlo je do udesa, praktično naslanjanja auta na auto na parkingu ispred supermarketa. Momak koji nas je zakačio nije želeo da potpiše evropski izveštaj, jer mu je službeni auto. Nije bilo štete. Sutradan je Sarin dečko otišao kod sudije za prekršaje i ona je bila neprijatna. Čim je videla papire rekla je da su srpski državljani, da oni nemaju šta da traže tu. Deca, ko deca, nisu znali šta treba da rade, sišli su ispred gde sam ih čekala, otišli smo u policiju, ali nam je policajac rekao da se ponovo vratimo kod sudije, što smo i učinili - priča Olivera, majka lažno optužene Sare. Čim su se popeli kod sudije, kako kaže, dočekala ih je drskim i povišenim tonom.

foto: Facebook

- Nije dozvolila Stevanu da govori, kaznila ga je sa 90 evra. Međutim, primetila sam da je u izveštaju pogrešno upisan registarski broj. Obratila sam se sekretarici, ali je tada u hodnik izašla i sudija i povišenim tonom nam rekla: "Šta vi još tražite ovde, pravite gužvu, šta hoćete više". Pitala sam je gde mogu da dam prigovor. Počela je da viče, rekla mi je: "Marš napolje". Ćerka je najljubaznije potom prišla i pitala je šta da radimo, ali ona nas je isterivala i uhvatila Saru za ruku. Nastao je haos.

Vikala je: "Ovo je napad, hapsite". Unezvereni policajac je odgurnuo i mene, ali nisam pridala značaj tome, a možda je trebalo - priseća se Olivera, koja ne može da veruje da je njena nevina i bolesna ćerka u pritvoru sa najgorim kriminalcima, iako ništa nije skrivila.

Pozlilo joj na saslušanju

Posle svega, naočigled mlađeg brata (9), nevina Sara je uhapšena i odvedena u pritvor.

foto: Facebook

- Ne daj Bože ni jednoj majci da doživi ovo, da joj na pravdi Boga uhapse dete. Moja Sara se prvi put suočava sa ovakvom situacijom, ni prekršaj u životu nije imala. Posetio je advokat, kaže mi da joj je teško i da je plakala u pritvoru - kaže očajna majka, koja lažno optuženu ćerku čak ne može ni da vidi, jer će biti saslušana u ovom namontiranom postupku protiv nje.

- Pozlilo joj je na saslušanju, dolazila je Hitna pomoć. Ono je bilo jezivo gledati - dodaje Olivera i kaže da nikada nije mogla ni da pomisli da odmor na moru može da im se pretvori u horor i najgoru noćnu moru.

foto: Facebook

- Sara je imala tešku operaciju pre pet godina, a pre 15 dana ponovo je bila u bolnici. Neophodna joj je adekvatna nega, a od ponedeljka mora da prima i terapiju - kaže Olivera, protiv čije se ćerke vodi prava hajka u Crnoj Gori.

(Kurir.rs/Fotio: Kurir, Facebook)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja