ISTOG DANA I OSNIVAČKA SKUPŠTINA SAVEZA ZA SRBIJU: U nedelju zaseda glavni odbor demokrata
Foto: Dado Đilas

skup opozicionih partija

ISTOG DANA I OSNIVAČKA SKUPŠTINA SAVEZA ZA SRBIJU: U nedelju zaseda glavni odbor demokrata

Politika -

Skup opozicionih partija na kom će biti potpisan sporazum o osnivanju Saveza za Srbiju biće održan u nedelju, 2. septembra u beogradskom centru Sava.

Kako je najavljeno iz pokreta Dveri, skup će početi u 17 časova.

Osnivači Saveza za Srbiju će po dosadašnjim najavama biti bivši predsednik DS i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Srbije Borka Stefanovića, pokret Dveri, Demokratska stranka, sindikat Sloga, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića. Istog dana će u Beogradu biti održana i sednica Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) na čijem je dnevnom redu podnošenje izveštaja o radu stranke i izbor tela i organa DS-a. Glavni odbor DS-a na sednici održanoj u junu doneo je odluku o učešću te stanke u formiranju Saveza za Srbiju a predsednik stranke Zoran Lutovac izjavio je da u DS nema nesuglasica po tom pitanju, kako to pišu pojedini mediji.

On je dodao da veruje da će podrška ulasku u Savez za Srbiju biti potvrđena i na sednici Glavnog odbora u nedelju.

"Podrška Savezu je opšta i stabilna širom Srbije i to će se potvrditi na sednici Glavnog odbora", rekao je Lutovac za izdanje dnevnog lista "Danas" od četvrtka.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja