Najnovije vesti

SRPSKI I RUSKI PREDSEDNIK O KLJUČNIM PITANJIMA: Vučić sa Putinom 2. oktobra u Moskvi
Foto: AP, Max Shipenkov

poseta

SRPSKI I RUSKI PREDSEDNIK O KLJUČNIM PITANJIMA: Vučić sa Putinom 2. oktobra u Moskvi

Politika

Trenutno se radi na realizaciji posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, a kako se saznaje, do posete bi trebalo da dođe 2. oktobra.

 

Vučić je na svom Tviter nalogu zahvalio ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu na angažmanu u stvaranju najboljih odnosa izmedu Srbije i Rusije.

 

Prethodno je Čepurin na svom nalogu na toj društvenoj mreži napisao da će se poseta održati početkom oktobra i da se na sastanku predsednika Srbije i Rusije očekuje razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja.

 

"Tokom kratkog razgovora s Vučićem pričali smo o modalitetima predstojeće posete Predsednika Srbije Moskvi. Poseta će se održati početkom oktobra. Na sastanku s Predsednikom Putinom očekuje se razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja. Raspoloženje je pozitivno", napisao je Čepurin.

 

Srpski predsednik zahvalio mu je na angažmanu za stvaranje najboljih odnosa dve zemlje i izrazio uverenje da će razgovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu.

 

"Hvala Vam, Ekselencijo, na iskrenom angažmanu u stvaranju najboljih odnosa između Srbije i Rusije. Radujem se novom susretu sa predsednikom Putinom, uveren da će naši razgovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu", napisao je Vučić.

 

Predsednici Srbije i Rusije sastali su se u Moskvi u maju kada su razgovarali o Kosovu i Metohiji, nabavci vojne opreme i bilateralnim odnosima dve zemlje, a Vučić je tada prisustvovao i Paradi pobede i učestvovao u šetnji "Besmrtni puk".

 

(Kurir.rs/Blic)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...