VANREDNA KONFERENCIJA U VLADI SRBIJE Marko Đurić: Predsednik Vučić na posebnoj lokaciji obavlja konsultacije sa načelnikom Generalštaba!
Foto: Tanjug/Tanja Valič

akciju izvelo više desetina naoružanih specijalaca

VANREDNA KONFERENCIJA U VLADI SRBIJE Marko Đurić: Predsednik Vučić na posebnoj lokaciji obavlja konsultacije sa načelnikom Generalštaba!

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sazvao je vanrednu konferenciju za medije u Vladi Srbije nakon prvih i nezvaničnih informacija prema kojima su specijalci ROSU zauzeli danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je istakao da su specijalne paravojne, do zuba naoružane i maskirane, albanske jedinice iz Prištine sa dugim cevima napale i zauzele jezero Gazivode kako bi omogućile "Tačiju i njegovim pratiocima da ga poseti".

"Hašim Tači i njegovi teroristi su to učinili da bi on mogao da se slika i po jezeru voza čamcem, a da bi do toga došlo morali su da sklone sve sa puta. Ljude su uhapsili i vezali bez ikakvog razloga, kako bi zastrašili ceo srpski narod na KiM, od severa do poslednje srpske enklave. Svi koje smo kontaktirali povodom ovog upada, suprotno svim međunarodnim rezolucijama i sporazumima, smo i upozorili da nećemo tolerisati agresiju. Vučić je tokom proteklih sati upozorio međunarodne predstavnike da ovo nije prihvatljivo i da će, u skladu sa Rezolucijom 1244, štititi svoj narod", naveo je Đurić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitanje koje će mere država preduzeti, Đurić je objasnio da Vučić trenutno ima sastanak, na posebnoj lokaciji, sa načelnikom Generalštaba i drugim zvaničnicima, kao i da će vojno rukovodstvo preduzeti sve što je potrebno da zaštititi svoj narod.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je za kraj dodao i da će se tokom dana ponovo obratiti javnosti.

Podsetimo, akciju je navodno izvelo više desetina naoružanih specijalaca koji su zauzeli objekat za razvoj ekologije i sporta u kojem se nalazi i Crveni krst, a koji je nedavno posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja reporter Kurira sa lica mesta.

foto: Fonet AP

Nakon informacije da su specijalci ROSU zauzeli veštačko jezero i HE Gazivode oglasio se potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

foto: Marina Lopičić

"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila", saopšteno je iz kabineta Stefanovića.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio načelniku Generalštaba Milanu Mojsiloviću stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, saznaje Kurir.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na severu Kosova i Metohije”.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track