POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ O IZGRADNJI METROA: Rok za prvu liniju pomeren tek za 2027. godinu
Foto: Zorana Jevtić

Predstavnici Saveza za srbiju u razgovoru sa građanima Zemuna

POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ O IZGRADNJI METROA: Rok za prvu liniju pomeren tek za 2027. godinu

Politika -

Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je gradska vlast zvanično potvrdila da je u izbornoj kampanji grubo varala Beograđane obećanjem da će prva linija metroa biti gotova 2022. godine, jer je nedavno obelodanila da je prva linija metroa planirana tek za 2027.

foto: Promo

"U najnovijoj verziji zvaničnog dokumenta 'Regionalni prostorni plan administrativnog područja grada Beograda' stoji da je rok za izgradnju prve linije metroa pomeren za 2027. godinu", rekao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je u razgovoru sa građanima beogradske opštine Zemun podsetio da je prva linija metroa trebalo da krene od Zemuna, dok "naprednjačka vlast nije, protivno mišljenju struke, odlučila da metro krene od livade u Makiškom polju", navedeno je u saopštenju Saveza za Srbiju. Jovanović je u ime odborničke grupe "Savez za Srbiju" pitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto je krajem januara slagao Beograđane da će dobiti prvu liniju metroa do početka 2022. godine.

foto: Zorana Jevtić

"Javno pitamo i aktuelnog ministra finansija a tadašnjeg gradonačelnika Sinišu Malog, zašto je u februaru ove godine izjavio da će se Beograđani voziti metroom 2022. godine", upitao je Jovanović.

Jovanović je naveo da su izbori svojevrstan ugovor političkih predstavnika sa narodom i dodao da je aktuelna gradska vlast taj ugovor grubo prekršila, čime je izgubila svaki kredibilitet i legitimitet.

"Vlast koja svesno obmanjuje svoj narod ne zaslužuje da ga više predstavlja. Odgovorno tvrdimo da za ovu vlast gradnja metroa nikada nije bila prioritet, kao što nije prioritet nijedan drugi sistem koja bi bio u interesu široke populacije, poput grejanja, kanalizacije, škola, obdaništa", rekao je Jovanović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track