VUČIĆ O MINISTARKI ZORANI: Dok mi Ana ne kaže drugačije...
Foto: Marina Lopičić

predsednik na bezbednosnom forumu

VUČIĆ O MINISTARKI ZORANI: Dok mi Ana ne kaže drugačije...

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je predstavnik Vlade Srbije morao pre neki dan da reaguje na izjavu ambasadora SAD da je Kosovo suverena zemlja, da se o nereagovanju Zorane Mihajlović razgovara, ali i da ima poverenje u ministre, dok mu premijerka ne kaže drugačije.

"Na tako nešto predstavnik Vlade Srbije je trebalo da reaguje. O svemu drugom...imamo sastanke, razgovaramo....pa ćemo da vidimo u budućnosti", rekao je Vučić na pitanje da li će ministarka Mihajlović zbog nereagovanja snositi neke sankcije.

Dodao je da ima poverenje u ministre, dok mu premijerka "ne kaže drugačije": "A, onda ćemo ili u rekonstrukciju ili na izbore". Dodao je da se već u martu iduće godine ide u izbornu godinu, tako da je onda, kaže, "sve moguće".

Ponovio je da mu je poznat stav ambasadora SAD Kajla Skata o Kosovu i Metohiji i da nema šta da mu zameri po tom pitanju.

Problem je, kaže, što ne može ambasador da određuje novinaru kako će i na koji način da postavlja pitanja i ponovio da je zbog toga predstavnik Vlade Srbije trebalo da reaguje.

"Kao što ja nekim novinarima neće da određujem šta može i šta ne može da kaže, tako ni ambasador ne može da određuje kako će novinar da postavlja pitanje i na koji način. A, posebno ako je to na pristojan način i u skladu sa interesima Srbije", dodao je srpski predsednik.

foto: Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Alekasandar Vučić izjavio ju danas da mu je poznat stav ambasadora SAD Kajla Skata i da nema šta da mu zameri, ali da ne može on da određuje novinaru kako će i na koji način da postavlja pitanja i ponovio da je zbog toga predstavnik Vlade Srbije trebalo da reaguje.

Vučić je na konferenciji za nobvinare odgovarajući na pitanja u vezi sa potpredsednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović i njenom (ne)reakcijoim na Skatovu izjavu i ispravku novinara da nije takozvana već vlada Kosova, rekao da kao što nekim novinarima neće da dozvoli šta može i šta ne da kaže tako ni

Skat ne može da određuje kako će novinar da postavljaapitanje i na koji način.

"A posebno ako je to na pristojan način i u skladu sa interesima Srbije" rekao je Vučić.

Kako je rekao na tako nešto predstavnik Vlade Srbije je trebalo da reaguje.

Dodao je da će se razgovarati i o tome, da će se vdieti u budućnosti, ali i poručio da ima poverenje u ministre, i dodao: "Dok mi Ana (Brnabić) ne kaže drugačije, a onda ćemo ili u rekonstrukciju ili na izbore". Predsednik Srbije je naveo i da se već u martu dogodine ide u izbornu godinu, tako da je, kaže, "onda sve moguće".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track