BOŽOVIĆ: Martinoviću, dobio si posao nezakonito! MARTINOVIĆ: Ti u životu nisi ništa radio, sve ti tata obezbedio
Foto: Dado Đilas, Dragan Kadić

opet svađa u skupštini

BOŽOVIĆ: Martinoviću, dobio si posao nezakonito! MARTINOVIĆ: Ti u životu nisi ništa radio, sve ti tata obezbedio

Politika -

Tokom današnje rasprave o amandmima na Predlog zakona o građevinskim proizvodima, vodila se žestoka polemika između šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića i njegovog zamenika Vladimira Orlića sa poslanikom DS Balšom Božović, koji tvrdi da su njih dvojica nezakonito zaposleni u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji. Martinović i Orlić su naveli da Božović ponovo iznosi laži i da se poziva na BIRN koji je, kako kažu, više puta uhvaćen u laži.

Božović je, pozivajući se na BIRN koji je to preneo, pročitao deo zapisnika o redovnom inspekcijskom nadzoru Ministarstva prosvete, u kojem se navodi da pod hitno treba da se raskinu "nezakoniti ugovori koje su Martinović i Orlić stekli preko SNS".

"Strukovni farmaceut tehničar, strukovna medicinska sestra- babica, to su oblasti gde predajete vas dvojica kao visoki zvaničnici SNS. U međuvremeno je osam žena ostalo bez posla", rekao je Božović.

On je poručio Martinoviću da nije sramota raditi, ali jeste sramota "nezakonito raditi" i primati pet plata.

"Na koliko radnih mesta radite, pored toga što ste poslanik? Ako ne primate platu, primate paušal. Ovo je protivzakonito. Ovo je beščašće i sramota. To kaže inspekcija ministarstva prosvete", rekao je Božović.

Predsedavajući Veroljub Arsić prekinuo je Božovića i rekao mu da razume da on koristi razna sredstva za političku borbu, ali da se sada koristi neproverenim novinskim člankom koji nije štampan.

"Jeste li vi videli zapisnik prosvetne inspekcije? Tu vidim da piše BIRN, a ne prosvetna inspekcija. To ste vi nešto pomešali", rekao mu je Arsić.

Martinović je Božovićevo izlaganje najpre nazvao degutantnim,a potom istakao da je reč o gomili "budalaština, laži i nestina".

"Zaista nemam reči. Treba da me je sramota što radim. To mi kaže Balša Božović. Pa radim, ne primam platu u Narodnoj skupštini, za razliku od tebe, koji ništa u životu nisi radio, jer ti je sve tata obezbedio", rekao je Martinović.

On je naveo i da je poslanik od 2007.godine i da nikada nije primao platu u Narodnoj skupštini.

"Ja mogu da živim i bez politike i bez toga da sam narodni poslanik, a ti bez tvog tate ne možeš da živiš. U tome je velika razlika između tebe i mene. Ja sam svoj fakultet završio na isti način kao moj kolega Orlić. Učeći, a nije mi ga završavao tata, nije mi ga završavala Vesna Rakić Vodinelić, pa sam malo upisivao privatni, malo državni", rekao je Martinović.

Navodeći da je već doneo indeks predsednika stranke u skupštinu, Martinović je pozvao Božovića da donese indeks svog predsednika stranke iako, kako kaže, ne zna ko je, ili "šefa u parlamentu" Boška Obradovića ili svoj indeks i da se vidi ko je bio kakav student i na koji način je došao do posla.

"A to da kažete nekome u skupštini da treba da ga je sramota zato što radi, ja mislim da onda vi imate jedan zaista ozbiljan problem. Ja jesam doktor, ali za tu vrstu problema nisam", rekao je Martinović.

Komentarišući Božovićeve optužbe, Orlić je rekao da je "taj čovek dokazao da je u stanju samo da besmisleno laže", dodajući da će mu vrlo rado objasniti sve ono što ne razume.

"Besmisleno laže kada kaže da sam ja nezakonito angažovan ili poslanik Martinović, ili da smo bili nezakonito angažovani. To nigde ne piše u tim dokumentima kojima on maše. Nijednog sekunda niko od nas nije bio nezakonito angažovan", rekao je Orlić.

Na dobacivanje Božovića iz klupe, Orlić je odgovorio: "Samo polako, nemojte biti histerični".

Napomenuo je da nije nikakav greh držati nastavu i imati ugovor, navodeći da je o nezakonitostima Božović jedino mogao da pročita na sajtu BIRN-a.

"Koliko ste vi kao ljudi skloni istini i poznati, toliko je i taj vaš izvor. Da vas podsetim da je BIRN uhvaćen u laži mnogo puta. Na primer onda kada su fabrikovali aferu i kada su uhvaćeni u laži na temu ispumpavanja, kada je i Svetska banka pokazala da lažu, lagali su kada su objavljivali o Er Srbiji", rekao je Orlić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track