ĐUKANOVIĆ IZ SNS POZVAO NA BOJKOT MAKRONA Neka se izvini za svinjarije ili ne vidim nijedan razlog da ga bilo ko od Srba poštuje! HAOS NA TVITERU
Foto: Dragana Udovicic

Poslanik Skupštine Srbije

ĐUKANOVIĆ IZ SNS POZVAO NA BOJKOT MAKRONA Neka se izvini za svinjarije ili ne vidim nijedan razlog da ga bilo ko od Srba poštuje! HAOS NA TVITERU

Politika -

Poslanik Skupštine Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović poručio je da Srbija ne treba da dočeka predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji bi trebalo da stigne u Beogradu 1. decembra, ukoliko se ne izvini zbog incidenta koji je izazvan rasporedom sedenja .

Naime, Srbiju je na centralnoj svečanosti vek otkad je primirjem završen Prvi svetski rat, koja je održana je u Parizu ispred Trijumfalne kapije, prisustvovalo je više od 80 državnika, a Srbiju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić.

U međuvremenu, ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni izvinio se Srbiji i predsedniku Vučiću zbog incidenta sa rasporedom sedenja na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja kraja Prvog svetskog rata.

Tim povodom , poslanik Đukanović je na svom Fejsbuk profilu napisao čak i da neće prisustvovati sednici parlamenta ukoliko predsednik Francuske bude želeo da se obrati srpskim poslanicima.

"Možda će nekom zvučati da sam zadrt, ali sloboda da budem možda i neodgovoran mi je draža no sve funkcije ovog sveta. Kada si na visokoj poziciji moraš da vodiš računa o svakom gestu. Kada nisi, onda je sloboda nemerljiva. Upravo iz tih razloga moja je sloboda da kažem da me baš briga da Makrona dočekam domaćinski. Eto, ja nisam tako gostoljubiv domaćin i moja je sloboda da budem takav. Moja je sloboda toliko velika da ukoliko poželi da se obrati poslanicima u Parlamentu lično neću prisustvovati toj sednici ako se ne prethodno ne izvini za svinjariju koju je Francuska sa njim na čelu priredila Srbiji, ali i čitavom čovečanstvu. Kada on ne poštuje 1.247.000 naših žrtava, ne vidim nijedan razlog zašto bih ja poštovao njega. Ne vidim nijedan razlog da ga bilo ko od Srba poštuje", napisao je on.

On je proceni da ne bi bio u koži onih koji sada vode Srbiju.

"Ipak, kada si na visokoj funkciji i kada znaš u kakvom stanju ti je država i u kakvoj poziciji, onda svašta moraš da gutaš. Ne bih bio u koži onih koji danas vode Srbiju. Valjda imati stomak da se susrećeš sa raznim spodobama i lažnim prijateljima, a da svaki njihov ponižavajući gest trpiš uz smešak kako zemlju ne bi uveo u haos. Zato, iskreno to mislim, sloboda nema cenu. Posebno sloboda da mogu da kažem šta hoću i kako hoću. Zato i hoću da kažem da bih Makronu poželeo baš onakav doček u Beogradu kakav je Vučić imao u Parizu".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track