NOVA PREDSEDNICA POKRETA DOSTA JE BILO BRANKA STAMENKOVIĆ: Poslanici, vratite nam mandate!
Foto: Youtube Printscreen

Preletači uništavaju Srbiju, ističe liderka Pokreta DJB

NOVA PREDSEDNICA POKRETA DOSTA JE BILO BRANKA STAMENKOVIĆ: Poslanici, vratite nam mandate!

Politika -

Nova predsednica Pokreta Dosta je bilo Branka Stamenković izjavila je danas da je vraćanje mandata bivših poslanika DJB Dušana Pavlovića, Jasmine Nikolić i Ratka Jankova častan postupak i pozvala druge bivše poslanike tog pokreta koji su zadržali mandat, da učine isto.

"Pozdravljam njihov častan postupak i pozivam preostalih 11 nekadašnjih poslanika sa liste Dosta je bilo koji su mandate otuđili da učine to isto, odnosno da postupe jednako časno kao ova tri poslanika", rekla je Stamenković.

Ona je na sednici Administrativnog odbora koji je danas odlučio da predloži skupštini da konstatuje ostavke troje poslanika rekla da je trgovina mandatima široko rasprostranjena, naročito ako se, kako kaže, pogleda aktuelni saziv skupštine.

"Koliko je samo njih promenilo stranačke dresove? To je jedno zlo koje uništava Srbiju i naša demokratija ne može da se razvije, dok pre svega u Narodnoj skupštini ne uvedemo red. Ako ćemo uvoditi red u Srbiju, moramo krenuti od Narodne skupštine, a u skupštini moramo krenuti od preletača", rekla je ona.

foto: Marina Lopičić

Stamenković je ukazala da je zakon takav da oni koji "prelete" mogu da zadrže mandate, ali je apelovala na čast i moral poslanika, kao i na medija da izvrše pritisak da se "sa zlom zadržavanja mandata prestane".

Pokret Dosta je bilo je imao poslaničku grupu od 16 poslanika.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track