Najnovije vesti

PUN RASPORED NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa diplomatama i ministrima stranih država (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

serija sastanaka

PUN RASPORED NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa diplomatama i ministrima stranih država (FOTO)

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Katara šeika Mubaraka bin Fahada Džasima Mohameda Al-Tanija, koji mu je čestitao na spoljnopolitičkim uspesima i požalio na treman njegove zemlje u pojedinim srpskim medijima.

Predsednik Vučić je rekao da se ne meša u rad medija, ali da moli sve ljude u javnom životu Srbije da se s poštovanjem odnose prema svim državama članicama Ujedinjenih nacija.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vučić i Al Tani su se saglasili da postoji istinska namera da se unapredi trenutno skromna saradnja naših dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su istakli da je primetno da se uspostavljaju kontakti na različitim nivoima, kako bi se bolje koristile postojeće mogućnosti u više oblasti.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, ambasador Al Tani je Vučiću čestitao na spoljnopolitičkim uspesima Srbije. Vučić je rekao da Srbija s pažnjom prati razvoj situacije u regionu Zaliva i poželeo stanovnicima tog regiona da kroz pregovore bude nađeno rešenje, koje će im doneti mir i stabilnost.

Vučić uputio poruku premijeru Kambodže

Potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Kambodže Prak Sakhon primio je državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanju Stevanovića koji je u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Aleksandra Vučića, uručio njegovu ličnu poruku za premijera Kraljevine Kambodže Hun Sena.

Tokom susreta u utorak razgovarano je i o daljem unapređenju srpsko-kambodžanskih odnosa i intenziviranju susreta najviših predstavnika dveju zemalja u predstojećem periodu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Lesota

Vučić je primio danas ministra spoljnih poslova Kraljevine Lesoto, Lesega Makgotija, prvog zvaničnika te zemlje koji posećuje našu zemlju posle više od četrdeset godina, izrazivši zadovoljstvo što je u toku oživljavanje političkog dijaloga naših dveju zemalja.

Vučić je zahvalio ministru Makgotiju na podršci Lesota teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja se videla i prilikom jučerašnjeg glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Interpol.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar Makgoti je predsedniku Vučiću preneo pozdrave kralja Letsija Trećeg, koji pokazuje veliki interes za pitanje Kosova i Metohije i koji lično ohrabruje dijalog, kao i poštovanje odluka Ujedinjenih nacija.

Dvojica sagovornika su razmotrili moguće oblasti saradnje Srbije i Lesota u skladu sa prioritetima obeju zemalja, te je ustanovljeno da najveće mogućnosti postoje u poljoprivredi, rudarstvu i turizmu, kao i u oblasti odbrane i vojno-tehničke saradnje. Kad je reč o saradnji u oblasti obrazovanja, predsednik Vučić je izrazio spremnost Srbije

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...