VULIN PREDLAŽE: Srbija da promeni odnos prema Podgorici i Skoplju, prijateljstvo sa Srbijom mora da se zasluži
Foto: Stefan Jokić

stav ministra odbrane

VULIN PREDLAŽE: Srbija da promeni odnos prema Podgorici i Skoplju, prijateljstvo sa Srbijom mora da se zasluži

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija treba da promeni odnos prema Crnoj Gori i Makedoniji, jer u tim zemljama nema iskrene sagovornike ni prijatelje, jer su na skupštini Interpola podržale ulazak takozvanog Kosova u tu organizaciju.

"Pozivam predsednika Vučića da promeni odnos prema Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji i da im pokaže da se prijateljstvo sa Srbijom mora zaslužiti", smatra ministar Vulin, navodi se u saopštenju.

On navodi da su "Crna Gora i Severna Makedonija na skupštini Interpola podržale ulazak kosovskih narko kartela u policijsku organizaciju. Stale su na stranu Kosova svesne da time vređaju Srbiju".

"Ako nisu imali hrabrosti da glasaju protiv, mogli su da se uzdrže i pokažu da im je stalo i do onog što Srbija misli i oseća", komentariše ministar odbrane, Aleksandar Vulin, odluku bivših republika SFRJ da podrže ulazak tzv. Kosova u Interpol.

"Nisu Crna Gora i Severna Makedonija glasale za Kosovo, one su glasale protiv Srbije. Njihovi glasovi nisu promenili odluku Skupštine Interpola ali treba da promene odnos Srbije prema njima. Predsednik Vučić u vladama Crne Gore i Severne Makedonije nema iskrene sagovornike a Srbija nema prijatelje", poručio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track