Od uvođenja taksi, ni grama namirnica iz centralne Srbije

DIREKTOR STUDENTSKOG CENTRA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Rezerve hrane su nam na izmaku! Ako se ovako nastavi, zatvorićemo centar (KURIR TV)

Politika -

KOSOVAKA MITROVICA - Jovo Popović, direktor Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici, objasnio je danas za Kurir da centar od uvođenja prištinskih taksi nije dobio ni gram namirnica koje nabavlja iz centralne Srbije.

foto: Printscreen Kurir TV

Kako je naveo, u prvom trenutku, posle upada specijalaca, studenti su se uplašili, te su mnogi i otišli iz KM, pa je u subotu na ručku bilo njih tek 243, dok ih je obično oko 1.500.

"Neki su se vratili, sinoć je na večeri bilo oko 900 studenata. Rezerve hrane sada se mere danima, imamo mozda za 5-6 dana. Mleka i mlečnih proizvoda nema uopšte. Ponestaje još nekih namirnica. Ako se ovako nastavi, bićemo u poziciji da zatvorimo objekat, a tada će sasvim malo studenata ostati na nastavi. Do sada smo pripremali oko 5.000 obroka.dnevno", rekao je Popović za Kurir.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Kako javlja naš izveštač sa lica mesta, U Kosovskoj Mitrovici jutros hleba ima dovoljno, dok mleka ima u samo nekim prodavnicama. I jutros je nepoznata ekipa delila štampu iz Srbije po gradu. Na jugu je džak brašna od 25 kg poskupeo sa 8 na 12 evra.

(Kurir.rs/Z.Š./Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track