Najnovije vesti

LOKALNI IZBORI: Sutra se glasa u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Glasaće se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine

LOKALNI IZBORI: Sutra se glasa u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

Politika

BEOGRAD - U Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli sutra će biti održani lokalni izbori. Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovaće osam lista, a pravo glasa ima 16.483 birača.

Glasaće se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.

Prva na glasačkom listiću na izborima u Lučanima je lista Aleksandar Vučić - Zato što volimo Lučane i Dragačevo, druga je PUPS Milana Krkobabića, dok je treći Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Četvrta lista je koalicija okupljena u Savezu za Srbiju, peta Vojislav Šešelj SRS, šesta Ivica Dačić - SPS, sedma je Grupa građana "Jedan tim" - Ivica Vukićević i osma je Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma.

Novi skupštinski saziv opštine Lučani nakon ovih izbora imaće 35 odbornika, što je za deset manje nego do sada.

U Doljevcu, gde su vanredni izbori raspisani posle ostavke predsednika Gorana Ljubica, građani će sutra birati 37 odbornika u lokalnoj skupštini.

Na izborima će se takmičiti pet stranaka i jedna grupa građana: SNS, SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, SRS i Grupa građana "Za demokratski Doljevac”.

Pravo glasa na izborima u Doljevcu ima 14.700 građana.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Na vanrednim lokalnim izborima sutra će na 31. biračkom mestu moći da glasaju i građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu.

Prijavljene su četiri liste - SNS, SPS, PUPS i SRS, a pravo glasa ima nešto više od 22.300 gradana.

U opštini Kula oko 36.000 birača moći će da glasa na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta koji će imati 37 odbornika.

Na izborima u Kuli učetvovaće osam izbornih lista: Aleksandar Vučić - Zato što volim Kulu, SPS - Ivica Dačić, Pokret Kraljevine Srbije - Marko Košutić, Ruska stranka, Dušan Hajduković - Kekini principi, Pokret socijalista - Aleksandar Vulin, SRS - dr Vojislav Šešelj, PUPS - Milan Krkobabić i Grupa gradana "Kritična masa".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Filip Plavčić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...