RUMUNSKA PREMIJERKA DANĆILA UOČI SUSRETA S VUČIĆEM U BEOGRADU: Predstaviču prioritete Rumunije tokom predsedavanja Savetom EU
Foto: Predsedništvo

kvadrilaterala u subotu

RUMUNSKA PREMIJERKA DANĆILA UOČI SUSRETA S VUČIĆEM U BEOGRADU: Predstaviču prioritete Rumunije tokom predsedavanja Savetom EU

Politika -

BUKUREŠT - Rumunska premijerka Vjorika Danćila izjavila je da će na kvadrilateralnom sastanku u Beogradu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerima Bugarske i Grčke Bojkom Borisovom i Aleksisom Ciprasom u subotu u Beogradu predstaviti prioritete Rumunije tokom predsedavanja Savetu EU.

"Predstaviću glavne prioritete rumunskog predsedavanja Savetu EU, uz fokus na unapređenje evropske agende koja se odnosi na Zapadni Balkan i projekte povezivanja regiona sa EU", rekla je juče Dančila na sastanku vlade.

Rumunska premijerka kaže da će šesti samit Rumunije, Bugarske, Grčke i Srbije biti nova prilika za jačanje dijaloga između četiri zemlje i unapređenje saradnje u regionu jugoistočne Evrope, naročito u pogledu ekonomskog razvoja, ali i privlačenja investicija.

Premijerka je rekla da će na marginama samita u Beogradu biti održan sastanak ministara mladih i sporta iz četiri zemlje kako bi se "osigurali" ili "unapredili" planovi za davanje podrške zajedničkoj kandidaturi Rumunije, Bugarske, Grčke i Srbije za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, prenosi rumunska agencija Ađerpres.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Predsedništvo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track