ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST  Vučić: Na dnevnom redu bile su samo 2 tačke Kosovo i kriminal! Uvodimo drakonske kazne, država će pregaziti kriminalce (FOTO)
Foto: Printscreen Prva TV

Na andrićevom vencu Danas u 10 o merama protiv kriminala

ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST Vučić: Na dnevnom redu bile su samo 2 tačke Kosovo i kriminal! Uvodimo drakonske kazne, država će pregaziti kriminalce (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - U Beogradu je danas u zgradi Predsedništva održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

1 / 13 Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Današnja senica Saveta za nacionalnu bezbednost imala je dve tačke - jedna je Kosovo i to ću ostaviti za drugi put, a druga je kriminal - rekao je Vučić u obraćanju posle sednice najavljujući drakonske kazne i njihovo drastično povećanje za dilere droge, ubice dece, pedofile, silovatelje, nasilnike, ubice...

On je dodao da će država pregaziti kriminalce i pooštriti kaznenu politiku koja je dosad bila blaga, te uvesti kaznu doživotnog zatvora, odnosno doživotnu robiju, pa svako ko se bavi kriminalom može da zna šta ga čega i vidi da li mu se to isplati.

Nešto pre 10 časova u Predsedništvo su počeli da pristižu državni funkcioneri - na sednicu su stigli premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik GŠ Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović...

1 / 10 Foto: Printscreen Prva TV

Jedna od tema su nove mere države u sistemskom i sistematskom obračunu sa kriminalom i korupcijom, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

foto: Predsedništvo

Sastanak počinje u 10 sati, a po završetku Vučić će se obratiti medijima.

Kako se saznaje, tema sednice biće izmene zakona koje se odnose na kažnjavanje počinilaca krivičnih dela sa elementima nasilja i trgovine narkoticima. Naime, posle analize izrečenih kazni, podaci govore da su sudovi izricali blage kaznene mere.

(Kurir.rs/Foto: Predsedništvo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track