Najnovije vesti

BAHATI BAHTIRI SPREMAN ZA OTIMAČINU SRPSKOG SEVERA: Podneo peticiju za ujedinjenje Mitrovice
Foto: Zoran Šaponjić, Printscreen Youtube

Gradonačelnik južne Mitrovice

BAHATI BAHTIRI SPREMAN ZA OTIMAČINU SRPSKOG SEVERA: Podneo peticiju za ujedinjenje Mitrovice

Politika

PRIŠTINA - Gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, podneo je danas predsedniku parlamenta Kadriju Veseljiju peticiju sa potpisima građana, koji podržavaju inicijativu o ujedinjenju južnog dela gada, koji naseljavaju većinski Albanci sa severnim, koji naseljavaju većinski Srbi.

Bahtiri je rekao da je bio obavezan da se obrati parlamentu ovom peticijom, a nakon što su u četiri opštine u severnoj Mitrovice gradonačelnici Srbi podneli ostavke, javila je KTV.

foto: Youtube Printscreen

Rekao je da je Veseljiju preneo da očkuje da će parlament razmatati peticiju, te da je od predednika parlamenta, kako je naveo, dobio potvrdni odgovor. Veselji mu je, kazao je, obećao da će peticija odmah biti dostavljena parlamentarnom odboru i da će je ozbiljno razmotriti.

Veselji je izjavio da će, kako se navodi, "Mitrovica ostati zauvek Kosovo i da su građani Srbije građani Kosova", prenela je Koha onlajn. Navodi se da je predsednik parlamenta rekao i da ne očekuje da će ova peticija izazvati ekalaciju situacije nan severu Kosova.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zoran Šaponjić/Youtube printscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...