MINISTARKA SE SPRDA SA ZAKONOM! Zorana zaje.ava narod! Hoće da stavi roze blinkere!
Foto: Printscreen, Ilustracija

STRAŠNO

MINISTARKA SE SPRDA SA ZAKONOM! Zorana zaje.ava narod! Hoće da stavi roze blinkere!

Politika -

Nakon što je uhvaćena u autu s blinkerima, čime je nedvosmisleno pogazila zakon, Mihajlovićeva slučaj okrenula na neumesnu šalu

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović prešla je sve granice! Nakon što je uhvaćena kako krši zakon koristeći blinkere na „audiju“ da bi imala privilegije na putu, ona je čitav slučaj okrenula na šegačenje i tako ozbiljnu temu, kao što je bezbednost u saobraćaju, izvrnula ruglu.

foto: Printscreen

„Audi A6“ u kojem se vozi je, kako smo otkrili, uzela od Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, jer nije bila zadovoljna skromnijim autom ministarstva.

Raskrinkana

Kada ju je Kurir raskrinkao i dokazao da krši propise o ponašanju u saobraćaju, Mihajlovićeva je priznala da se vozi u „audiju“ i da koristi blinkere, ali je potom odlučila da priču izvrgne ruglu. Tako na naša dodatna pitanja nije dala konkretne odgovore, već je na svom Instagramu postavila sliku roze rotacije i šlema s natpisom: „Ekskluzivno otkrivamo: Nova Zoranina oprema za kontrolu gradilišta“. Pored fotografije napisala je i: „Roze rotacija da me svi vide. To valjda smem“.

A sve to ministarka radi samo pet dana nakon što je njen stranački kolega Zoran Babić imao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi kod Doljevca, gde je život izgubila Stanika Gligorijević (52).

Sagovornici Kurira kažu da je ponašanje Mihajlovićeve nedopustivo. Poslanik SNS Vladimir Đukanović ocenjuje da je, u najmanju ruku, neukusno šaliti se s ovom temom.

- Ne znam šta će njoj rotacija. Nije da osuđujem, ali nisam ni pristalica da se ona koristi, naročito ovako mimo zakona. Pristalica sam najoštrijeg kažnjavanja za zloupotrebu blinkera. Što se tiče njene fore sa roze rotacijom i šlemom, pretpostavljam da je želela da bude duhovita, ali da to nije na najbolji način uradila. Taj ko ju je savetovao da tako postupi, dosta je pogrešio, jer je ona na ovaj način sama sebi slomila nogu.

Ruganje građanima

Lider radikala Vojislav Šešelj smatra da je ovo čisto ruganje narodu:

- Mihajlovićeva je jedan od najbahatijih ministara u sadašnjoj vladi. Ta bahatost nema granice, ona tera inat propisima i građanima. S tom roze rotacijom se ruga svojim kritičarima, jer smatra da joj niko ništa ne može. Krajnje je vreme da se to zaustavi.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković zaključuje da je ministarka svojim odgovorom htela da bude duhovita.

- Pitam je da li je duhovito to što će nam ukinuti voz za Novi Sad, a rekla je da će nam napraviti prugu do Budimpešte.

ANKETA

Goran Vujisić (63) LOŠ PRIMER

Ako se ministarka saobraćaja bahati s rotacijama, a onda se ruga, rekao bih da daje loš primer građanima. Sreća da su građani zreliji i da se neće ugledati na ovako loše primere.

foto: Ana Paunković
Milutin Milojević (74) ROZE ROTACIJA JE BUDALAŠTINA

Još mnoge političare vidim po gradu kako projure s tim rotacijama... Ja to ne razumem, šta će im? Zna se da rotaciju treba da koriste samo policija, hitna pomoć, vatrogasci, ali političari... Zorana Mihajlović? Pa nema potrebe, još da pokazuje roze rotaciju, to je čista budalaština.

foto: Ana Paunković
Marika Janić (79) OMETA SAOBRAĆAJ

Mislim da nije u redu da političari imaju takve privilegije. Šta će to njima, kakva rotacija, zašto uopšte toliko žure, a i ko će da ih dira... Na taj način ometa se normalno funkcionisanje saobraćaja, pa ministarka Mihajlović to treba da skine s auta.

foto: Ana Paunković
Damir Okanović POGAŽEN ZAKON, AUTO MORA NA ATEST

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže za Kurir da je nelegalnim postavljanjem blinkera na Mihajlovićkin auto izvršena i prepravka vozila:

- Osim što je reč o nedozvoljenoj ugradnji i upotrebi posebne svetlosne signalizacije, ovde je reč i o prepravci vozila, koja iziskuje da se nad automobilom izvrši ispitivanje, odnosno da se obavi atest.

foto: Dragana Udovičić
Nakon pisanja Kurira POLICIJA JOJ SKIDA BLINKERE

Nakon pisanja Kurira, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova će ispitati vozilo Zorane Mihajlović i ako se utvrdi da se nezakonito koriste blinkeri, preduzeti mere. To bi značilo da bi ministarki mogli da skinu blinkere sa „audija A6“, dok je za za ovaj prekršaj predviđena i novčana kazna od 6.000 do 50.000 dinara.

(Kurir.rs/Silvija Slamnig /Foto: Dragana Udovičić, Ana Paunković, Ilustracija, Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track