UŽIVO NASTAVAK KAMPANJE BUDUĆNOST SRBIJE Vučić u Kraljevu: Najvažnije je da deci ostavimo sigurnu budućnost  (FOTO)
Foto: Predsedništvo Srbije

predsednik DANAS U RAŠKOM OKRUGU

UŽIVO NASTAVAK KAMPANJE BUDUĆNOST SRBIJE Vučić u Kraljevu: Najvažnije je da deci ostavimo sigurnu budućnost (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Raškom okrugu u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

18.20 - Šta je važnije od toga da deci ostavimo sigurnu budućnost?

Šta je važnije od toga da deci ostavimo sigurnu budućnost, zapitao je večeras u Kraljevu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući onima koji minimizuju uspeh reformi, punu državnu kasu i ekonomski napredak.

Vučić je, u obraćanju građanima u SC Borik, rekao da su o mnogim projektima ljudi u Srbiji slušali decenijama, o autoputu kroz zapadnu Srbiju, na primer, od, verovatno, 1945, a da nikada niko ništa nije uradio.

"Sada polako, ali sigurno snove pretvaramo u stvarnost. To ne pada sa neba, to nije stvar želja, mojih ili vaših, stvar političkog dogovora ili šta možemo da se dogovorimo sa našim koalicionim partnerima, već stvar zdrave Srbije, zdrave ekonomije, finansija", rekao je Vučić

18.00 - Ne znam kad će biti izbori, ali biće brzo

- Ne znam kad će biti izbori, ali svakako će biti brzo. Naša obaveza je da pristojna Srbija pobedi. Ne samo da pobedi ubedljivo, nego ubedljivije nego ikada, jer je to garancija za budućnost - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije se večeras obratio građanima Kraljeva u SC "Borik" završivši time posetu Raškom okrugu.

16.00 - Sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave u Tutinu.

1 / 2 Foto: Predsedništvo Srbije

15. 50 Predsednik dobio dres košarkaškog kluba "Tutin"

"Srećan što ima ovoliko dece, u ovaj objekat smo uložili 100.000 evra", rekao je Vučić nastavnicima i učenicima dve srednje škole.

"Moje je da vam kažem da znam da nisam naročito popularan ovde, ali i da vas zamolim da gledate šta ko radi, a ne samo da slušate šta ko govori", rekao im je predsednik i najavio da će ponovo doći u Tutin, za godinu dana, da vidi šta je urađeno.

"Želim da Tutin ima mnogo dece, da ostanete na svojim ognjištima, da čuvate Tutin, jer to je i naš i vaš interes", kaže on.

15.40 - Tutin. Predsednik posetio i Tehničku školu i Gimnaziju u Tutinu, koje rade u istoj zgradi, obnovljenoj uz ulaganje od 116 miliona dinara, gde su ga đaci i nastavnici dočekali gromoglasnim aplauzom, a on prihvatio košarkašku loptu od jednog đaka i "izdriblao" je.

1 / 6 Foto: Predsedništvo Srbije

Ispred škole, čekao ga je veliki broj građana, kojima se obratio i poručio da će se raditi da tome da u taj kraj dođe investitor, te da će on sam doći ponovo u Tutin da otvori novi put do Novog Pazara, dug 22 kilometra.

"Tutin bez vas, koji ste ovde rođeni, ne vredi nikome ništa. Hoćemo da ovde živite pristojnim životom, da vaša deca žive ovde u Tutinu. To je naš najvažniji cilj", poručio je predsednik.

Napomenuo je da će, osim objekata javne namene, u Tutinu biti rešen i problem sa vodom, jer je, kaže, sramota da moraju da kupuju vodu. Vučić je istakao da će pre kraja godine biti završena i trafo-stanica.

"To je velika stvar i želim vam da se razvijate", rekao je Vučić i ponovio da je važno da se ojača privatni sektor, da se dovede investitor koji će moći pristojne plate da isplati.

13.06 - Raška. Vučić se obratio okupljenim žiteljima Raške koji su došli da ga pozdrave i istakao koliko je važno da se poveća natalitet i da nam se rađa što više dece, naših anđela bez kojih nema budućnosti.

1 / 8 Foto: Predsedništvo Srbije

- Važno je da imamo više dece. Ako je to pitanje posla, više posla ćemo da obezbedimo. Ali nećemo postojati kao narod ako ne budemo imali više dece. To mora svaki čovek da razume", rekao je Vučić građanima u Raškoj. On je rekao da to nije neka vrsta obaveze prema narodu već pogled ka budućnosti.

foto: Predsedništvo Srbije

"Ne budemo li imali više ovakvih 'anđela', kao što su ovi ovde, plašim se da nećemo imati budućnost", rekao je Vučić. Vučić je ponovio da ga brine pitanje Kosova, odnosno, kako se izrazio, "neodgovornost Albanaca".

"Čini mi se da su im glave usijane, ali mi nemamo kud", rekao je Vučić.

12.21 - Raška. Vučić se danas u Raški sreo i razgovarao s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, u nastavku kampanje "Budućnost Srbije". Sastanku prisustvuju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić, član Predsedništva SL Stevan Vulović, smenjeni ministar u kosovskoj vladi Nenad Rikalo, ministar u ostavci Dalibor Jevtić...

foto: Predsedništvo Srbije

Na početku današnje posete Raškom okrugu, Vučić je u Vrnjačkoj banji poručio da svakog dana, na Kosovu i Metohiji srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne naš narod.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je kazao da nema nikakvu bojazan što se tiče ekonomije Srbije, ali da ga brine politička situacija u regionu.

"Imamo u Prištini ljude koji se ponašaju neodgovorno, nisu ispunili što piše u Briselskom sporazumu, jedinu obavezu, Zajednicu srpskih opština. A, posle toga uveli su takse od 100 odsto na srpsku robu želeći da unište srpski narod na KiM, da ga proteraju sa svojih vekovnih ognjišta, ali i da nanesu ekonomsku štetu Srbiji. Mi tu štetu možemo da istrpimo, ali nećemo odustati od nacionalnih i državnih interesa", naglasio je predsednik.

Vučić je rekao da se Srbija nimalo ne junači, kao neki ranije koji su se junačili a onda bežali glavom bez obzira.

11.00 - Bogutovac. Vučić je posle Vrnjačke Banje i Kraljeva posetio i Bogutovac gde je obišao etno selo "Bogut", nadomak Doline jorgovana. Predsednika su dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, porodica Filipović koja je vlasnik etno sela, predsednik Mesne zajednice Bogutovac Milan Pantović, meštani i vlasnici drugih etno kuća iz okoline.

Vučić je dočekan tradicionalo, uz hleb i so, a nakon što se rukovao sa okupljenima, prišao i pomilovao malog Andreja, starog 19 meseci, kojeg je jedan od meštana držao u naručju.

Predsednik je obišao jednu od brvnara, nakon čega je u sali za ručavanje, koja se nalazi u sklopu etno sela, sa meštanima razgovarao o ulaganjima u etno turizam.

1 / 7 Foto: Predsedništvo Srbije

Za Vučića je bilo pripremljeno posluženje - specijaliteti kuće - gibanica, slane kiflice, domaće suvo meso, slanina, proja, pohovane palačinke...

Etno selo "Bogut" vlasništvo je porodice Filipović, a čine ga tri brvnare apartmanskog tipa zajedno sa starom kućom preuređenom za smeštaj gostiju, salom za ručavanje, mini-farmom, voćnjakom i baštom.

09.50 - Kraljevo. Vučić je jutros posle Vrnjačke banje u nastavku kampanje posetio Kraljevo i porodičnu fabriku nameštaja i dušeka ističući da je sjajno baš to što je to porodična fabrika i što u njoj zajednički rade tri generacije a, kako je rekao, i najmlađi su mu u porodici obećali da će kao četvrta generacija nastaviti porodični posao.

On je naglasio i da je divno što je to porodična fabrika, što se i najmlađi sin u porodici koji ima tek 11 godina sprema da jednog dana nasledi posao ako u međuvremenu ne postane šef države a velike su šanse, kaže Vučić, da će to i biti!

foto: TV Pink Printscreen

Vlasnik fabrike proveo je predsednika kroz fabričke pogone gde je on pozdravio radnike i porazgovarao sa njima, te pogledao kako se radi na razboju.

foto: TV Pink Printscreen

Prokomentarisao je i kako je fabrika uredna, čista, kako su radnici nasmejani pa bi trebalo i on češće da dolazi u posetu da bude manje namršten i mrgud...

Direktor fabrike Branko Petrović rekao je da je ta fabrika 2012. godine imala četiri zaposlena, a danas ih ima 119 i izvozi 95 odsto proizvoda, odnosno oko 2.000 kreveta mesečno. Proizvodi se ne izvoze samo u zemlje regiona, već i u zemlje EU - poput Nemačke, Holandije, Belgije... Fabrika je prošle godine zabeležila rast od 150 odsto, rekao je Petrović.

1 / 10 Foto: TV Pink Printscreen

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, koji je sa Petrovićem sačekao predsednika, rekao je da je "Moja soba" primer fabrike koja je ostvarila izuzetan napredak za samo šest godina. "'Moja soba' je fabrika koju nijedan radnik nikada nije napustio", dodao je Terzić.

Za proizvode ove fabrike najviše su zainteresovani strani kupci, a vlasnik najviše izvozi na Zapad u Nemačku, Belgiju... na šta je Vučić prokomentarisao da Nemačka kao veliko tržište upija sve. Primetio je i da se kvalitetu spavanja na Zapadu, posebno u Americi, posvećuje izuzetna pažnja pa je industrija dušeka izuzetno važan segment.

1 / 9 Foto: TV Pink Printscreen

8.30 - Vrnjačka banja. Vučić je obilazak Raškog okruga započeo jutros posetom Vrnjačkoj banji, gde su ga ispred Doma zdravlja "Dr Nikola Džamić" dočekali brojni građani moleći za pomoć u rešavanju egzistencijalnih problema poput povezivanja radnog staža i slično.

Predsednik je obišao dom zdravlja gde se pozdravio, rukovao i fotografisao sa lekarima i medicinskim osobljem rekavši im da će ulaganje u srpsko zdravstvo biti nastavljeno kao i da do kraja ove godine sledi ozbiljno povećanje plata lekarima i sestrama.

Vučića su, ispred Doma zdravlja, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi.

Tokom obilaska, Malićaninova je Vučiću predočila šta je prošle godine urađeno u Domu zdravlja u prvoj fazi rekonstrukcije, za koju je vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila 105 miliona dinara.

1 / 9 Foto: TV Pink printscreen

Ona je navela da su obnovljeni krov i fasada na zgradi, urađena vodovodna i kanalizaciona mreža i zamenjenje pločice u toaletima.

Naglasila je da 40 godina ništa nije rađeno u toj zdravstvenoj ustanovi i najavila drugu fazu radova u ovoj godini, za koje će Kancelarija izdvojiti 128 miliona dinara.

foto: Pritnscreen/Pink

Vučić se posle obilaska doma zdravlja obratio građanima okupljenim ispred i zahvalio im se na tome "što veruju, što su podneli teške mere, zahvalio im se za ljubav i zamolio ih da krenu kući, da ne kisnu i ne smrzavaju se, a onda je sa bine sišao među okupljene.

1 / 8 Foto: Pritnscreen/Pink

"Ove godine ozbiljno povećanje plata lekarima i sestrama"

Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Raškog okruga, a prva tačka je Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja "Dr Nikola Džamić". Vučić je obećao medicinskim sestrama i lekarima da će plate ove godine biti znatno uvećane.

"Polako, vas sestre i lekare motivišemo da ostanete u Srbiji, da budete nešto zadovoljniji", rekao predsednik, zahvalivši zaposlenima na dočeku i fotografisao se s njima.

Jedan od meštana Vrnjačke Banje požalio se da nema zdravstvenu knjižicu, jer mu firma u kojoj je radio osam godina nije uplaćivala radni staž, a predsednik opštine Boban Đurović je obećao da će taj problem biti rešen.

foto: TV Pink printscreen

Vučić je posetio štandove sa rukotvorinama udruženja "Zlatne niti".

Iz Vrnjačke banje otišao je u Kraljevo i posetio proizvodni pogon fabrike kreveta "Moja soba".

Sledi Bogutovačka banja i obilazak Etno sela "Bogut", a zatim Raška, gde će Vučić u kasarni "Stefan Nemanja" razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, a zatim svečano otvoriti fabrike Luš Protect d.o.o.

Iz Raške Vučić odlazi u Tutin, gde je predviđeno da obiđe obnovljene Tehničku školu i Gimnaziju, kao i da se sastane sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

U Kraljevu, gde stiže iz Tutina, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma "Morava" za civilni i vojni saobraćaj. Za 17 sati predviđeno je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić u kraljevačkom SC "Ibar".

Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" započeo obilaskom Pčinjskog okruga pre dve nedelje, a u međuvremenu je posetio i Južnobanatski i Mačvanski okrug. Cilj je da građanima predstavi šta je do sada sve urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje koji su njihovi najveći problemi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track