MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Nemamo luksuz da čekamo voz za EU
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

stav potpredsednice Vlade

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Nemamo luksuz da čekamo voz za EU

Politika -

BEOGRAD - Srbija i čitav region jesu deo Evrope, Srbija želi mir i saradnju sa susedima, želi da deli i bude deo evropskih vrednosti i radimo na tome da sprovedemo sve evropske standarde, prevashodno u interesu svojih građana, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Reagujući na izjavu francuske ministarke zadužene za EU Natali Loazo da sadašnje stanje EU ne omogućava nova pridruživanja, Mihajlović u saopštenju za medije kaže da je uverena da Srbija i čitav naš region imaju vrednosti kojima mogu da doprinesu Evropskoj uniji, jednako kako "svima nama nedostaje primena standarda kako bismo naše zemlje učinili još efikasnijim za njihove građane".

"Zato ukidanje i zanemarivanje evropske perspektive Srbiji i ostalim zemljama jugoistočne Evrope predstavlja vrlo nepromišljenu i kratkovidu odluku, a svako izolovanje Balkana od Evropske unije gura čitav naš region u nove neizvesnosti", zaključila je Mihajlovićeva.

Upozorila je, međutim, da kao što neće da odustane od EU, Srbija mora da nastavi da živi i razvija se i poručila: "Građani Srbije moraju da žive. Mi nemamo taj luksuz da vreme provodimo u čekaonici čekajući voz za Evropsku uniju koji se u dogledno vreme, ipak, neće pojaviti".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track