STEFANOVIĆ: Novinar Milan Jovanović i dalje ima policijsku zaštitu
Foto: MUP Srbije

Potpredsednik Srpske napredne stranke

STEFANOVIĆ: Novinar Milan Jovanović i dalje ima policijsku zaštitu

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović danas je, upitan zašto Dragoljub Simonović, koji je i dalje aktuelni predsednik opštine Grocka, nije isključen iz stranke, izjavio SNS zna šta je njen posao i vodi računa o svom integritetu.

"Što se tiče stranačkih tema neću danas govoriti, ali SNS zna šta je njen posao i preduzimaće sve mere da pokaže da smo stranka koja vodi računa o svemu, koja vodi o računa o ljudima koje predstavlja i koja vodi računa o svom integritetu", rekao je Stefanović.

Dodao je da će o toj temi govoriti na nekoj od sledećih konferencija za medije na kojoj se bude govorilo o širim temama, između kojih su i stranačke.

Simonović, koji je i član Glavnog odbora SNS, bio je uhapšen kao glavni osumnjičeni za organizaciju paljenja imovine novinara portala "Žig Info" Milana Jovanovića.

Novinar "Žig Info" portala Milan Jovanović još ima bezbednosnu zaštitu policije, a u slučaju urednika tog portala Željka Martočevića, koji je prebijen dva meseca pre nego što je Jovanoviću zapaljena kuća, identifikovano je jedno lice koje potencijalno može da bude izvršilac tog krivičnog dela, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Milanu Jovanoviću ni u jednom trenutku nije ukinuto obezbeđenje, on i dalje uživa bezbednosnu zaštitu policije na način na koji je policija procenila da je adekvatan i naravno mi o detaljima nećemo govoriti", rekao je Stefanović.

Kada je u pitanju slučaj Martočevića, Stefanović je kazao da je tu zabeležen određeni napredak u istrazi, odnosno da je identifikovano jedno lice koje potencijalno može da bude izvršilac tog krivičnog dela.

"Nažalost, nije moglo da dođe do stopostotnog prepoznavanja i mi čekamo da vidimo da li ćemo obezbediti druge materijalne dokaze ili druge dokaze koji će dovesti do privođenja ovog lica", kazao je ministar.

Stefanović je naveo da u tom smislu istraga i dalje ide i da se MUP trudi da zajedno sa Tužilaštvom uradi posao da pravda bude zadovoljena.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track