NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE: Podsećamo Đilasa da je žandarmerija sastavni deo bezbednosnih snaga, licemerno je da je dobra samo kad mu odgovara
Foto: Dado Đilas

reagovanje

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE: Podsećamo Đilasa da je žandarmerija sastavni deo bezbednosnih snaga, licemerno je da je dobra samo kad mu odgovara

Politika -

Nezavisni sindikat policije osuđuje jučerašnju izjavu Dragan Đilasa u kojoj pored ostalog komentariše i intervenciju žandarmerije u RTS-u i navodi da takva jedinica u slobodnoj Srbiji neće moći da postoji.

"Podsećamo gospodina Đilasa da je žandarmerija sastavni deo bezbednosnih snaga mnogih evropskih zemalja čiji je prevashodni zadatak uspostavljanje javnog reda i mira. Žandarmerija je u Srbiji osnovana 1861. godine i funkcionisala je do kraja 2. svetskog rata da bi se 2001. godine ova jedinica ponovo formirala. Osim ovih i mnogih drugih razloga zbog kojih smatramo izjavu gospodina Đilasa neprimerenom jednom političaru, poseban razlog je i funkcionisanje i nedovođenje u pitanje opstajanje ove jedinice u vreme dok je gospodin Đilas bio na vlasti. Malo je licemerno da je žandarmerija dobra samo kada to njemu odgovara.

Činjenica je da je ulaskom demonstranata u RTS narušen javni red i mir. Činjenica je da posao žandarmerije, kako smo već naveli, da uspostavi red i mir. Na koji način to zamišljate da se izvede ako reč ne pomaže?

Mi iz Nezavisnog sindikata policije imamo samo reči hvale našim kolegama iz Žandarmerije na maksimalno tolerantnom i profesionalnom postupanju", kaže se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track