NA DANAŠNJI DAN PRE GODINU DANA DOGODIO SE DIVLJAČKI NAPAD NA SRBE U MITROVICI, A MARKO ĐURIĆ JE ODVEDEN: Priština prinuđena da pokrene istragu o brutalnom hapšenju (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

podsećanje na upad batinaša albanske rosu u mitrovački dvor

NA DANAŠNJI DAN PRE GODINU DANA DOGODIO SE DIVLJAČKI NAPAD NA SRBE U MITROVICI, A MARKO ĐURIĆ JE ODVEDEN: Priština prinuđena da pokrene istragu o brutalnom hapšenju (VIDEO)

Politika -

PRIŠTINA - Godinu dana od akcije kosovske policije na severu Kosova, kada je na brutalan način uhapšen direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, privremene prištinske institucije su, primorane da sprovedu istragu, piše prištinska Koha.

Istraga će biti sprovedena na osnovu prijave koju je neposredno po hapšenju i privođenju Đurića podneo zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Radojević je prijavu podneo zbog načina na koji je Đurić priveden i postupanja pripadnika policije tokom njegovog sprovođenja do Prištine, o čemu postoje i video snimci. Đurić je uhapšen na današnji dan prošle godine zato što je navodno administrativni prelaz ka Kosovu prošao bez dozvole privremenih prištinskih institucija.

Koha konstatuje da su tada predstavnici tih institucija s ponosom govorili o policijskoj akciji i hapšenju Đurića, a da su sada, kako se navodi, prinuđeni da sprovedu istragu o tim događajima. Đurićev dolazak na Kosvo bio je uredno najavljen i u Kosovskoj Mitrovici je trebalo da se sastane sa tamošnjim Srbima.

Pripadnici kosovske policije su, međutim, izvršili su upad na skup, uhapsili su Đurića u toj akciji, a u pokušaju nekih od prisutnih da to spreči bilo je i povređenih, među kojima i tadašnji ministar poljoprivrede u kosovskoj vladi Nenad Rikalo. Koha podseća da je jedna od najkritikovanijih aktivnosti kosovske policije bio upravo način na koji je Djurić s lisicama na rukama sproveden do Prištine. Zbog toga je Radojević podneo krivičnu pijavu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track