ŽENE SU ODRŽALE ČAS DEMOKRATIJE SAVEZU ZA SRBIJU! OVAKVO PONAŠANJE ZAHTEVA REAKCIJU NADLEŽNIH ORGANA! Suzana Paunović osudila pokušaj upada u Skupštinu grada i pritisak na medije!
Foto: Rts

udar na slobodu medija

ŽENE SU ODRŽALE ČAS DEMOKRATIJE SAVEZU ZA SRBIJU! OVAKVO PONAŠANJE ZAHTEVA REAKCIJU NADLEŽNIH ORGANA! Suzana Paunović osudila pokušaj upada u Skupštinu grada i pritisak na medije!

Politika -

Ona je dodala da je planirani odlazak ispred određenih medija koji takođe najavljuju predstavnici jednog dela opozicije pritisak na uređivačku politiku i to je nedopustivo da se radi

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović osudila je današnji pokušaj upada u Skupštinu grada i rekla da je potpuno nedopustiv način ponašanja predstavnika Saveza za Srbiju, i rekla da su danas pripadnice ženskog pola održale čas demokratije pristalicama Saveza za Srbiju.

- Pokazale su im kako demokratija zapravo izgleda u praksi. Nedopustivo je da oni koji stalno govore o značaju populacione politike, značaju porodice, velike uloge koju žena ima u srpskom društvu, ovako pokazuju kakav je njihov odnos prema ženama u Srbiji. Ovakvo ponašanje zahteva reakciju nadležnih organa i sa stanovišta primenjen sile, nasilja, narušavanja rada institucija - rekla je Paunovićeva za Kurir.

Ona je dodala da je planirani odlazak ispred određenih medija koji takođe najavljuju predstavnici jednog dela opozicije pritisak na uređivačku politiku i to je nedopustivo da se radi, posebno od onih koji se kao zalažu i govore da je u Srbiji ugrožena sloboda medija.

- Ako se sloboda medija na takav način ostvaruje, onda oni zaista niti poznaju šta je sloboda medija, niti na koji način se ona u jednoj demokratskoj državi ostvaruje. Nedopustiv je takav plan i verujem da će nadležne institucije sprečiti da dođe do bilo kakvih problema u subotu - rekla je Paunovićeva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track