BOŠKOVI FAŠISTI! Dok se žena borila za vazduh pevali: Onesvesti se, onesvesti se!
Foto: Nemanja Nikolić

nasilnici iz szs napali skupštinu

BOŠKOVI FAŠISTI! Dok se žena borila za vazduh pevali: Onesvesti se, onesvesti se!

Politika -

Žene su „čašćavali“ najnižim uvredama.

Boško Obradović, lider Dveri i predvodnik Đilasovog Saveza za Srbiju, sa svojim sledbenicima juče je pokušao nasilno da upadne u Skupštinu grada dok se unutra održavala sednica za rodnu ravnopravnost.

foto: Nemanja Nikolić

Međutim, žene iz Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda, sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević i zamenicom predsednika Skupštine grada Andreom Radulović na čelu napravile su živi zid i sve vreme grčevito branile okupljenim demonstrantima da uđu.

Živi zid

Usled nasilnih pokušaja da probiju živi zid, uzvika preko megafona, zvižduka, uključenih sirena, psovanja i vređanja koje je dolazilo od predstavnika Saveza za Srbiju, dvema ženama, Đurđini Ljubenović (69) i Svetlani Tišljarić (61), pozlilo je i Hitna pomoć ih je odvezla u Urgentni centar.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je najnoviji nasilnički upad Boška Obradovića u Skupštinu grada i rekao da te fašističke ideje neće proći u Srbiji. - Pozivam građane Srbije da ne brinu zbog fašističkog upada Boška Obradovića u Skupštinu grada! Te fašističke ideje i nasilje neće proći! A institucije pozivam da rade svoj posao - rekao je Vučić u obraćanju iz zgrade Predsedništva i dodao da su najlepša slika Srbije veličanstvene žene koje su stale u odbranu svoje zemlje i ove institucije i koje su pokazale kako se brani od fašizma!

foto: Profimedia

Divljali ispred REM

Premijerka Ana Brnabić rekla je da joj je žao što je deo opozicije ponovo izazvao nasilje pokušajem upada u Skupštinu grada i da im je apsolutno jasno da demokratskim putem ne mogu ništa da urade. - Oni već nekoliko nedelja unazad pokazuju da je nasilje jedini put kojim oni žele da urade nešto i osvoje vlast u Srbiji. To se neće desiti. Srbija je demokratska zemlja, oni predstavljaju veliku manjinu - rekla je premijerka.

Demonstranti predvođeni Boškom Obradovićem i Nikolom Jovanovićem nisu se zaustavili kod Skupštine grada. Pošto nisu uspeli da upadnu, otišli su ka Trgu republike, počeli da ruše ograde koje su postavljene na ulici zbog radova i uputili se ka zgradi na Trgu Nikole Pašića, gde se nalazi REM, kako bi protestovali zbog rada i uređivačke politike televizije Pink. Ograde su postavili tačno ispred REM i iskazali nezadovoljstvo zbog toga što je ceo grad blokiran zbog radova.

foto: Printscreen

„Junačina“

JEREMIĆEV ODBORNIK POKUŠAO DA UDARI ŽENU

Miloš Pavlović, odbornik iz Narodne stranke koju vodi Vuk Jeremić, u haosu koji je nastao ispred Skupštine grada, zamahnuo je rukom na jednu ženu koja je branila da Boško Obradović i njegovi sledbenici upadnu u Skupštinu grada!

foto: Printscreen
foto: Printscreen
foto: Kurir

Ne propustite

DANAS U KURIRU: ČETVRTI DEO POKLON DODATKA ENGLESKI U SVAKOJ PRILICI

Oko 377 miliona ljudi koristi engleski kao svoj maternji jezik

Danas vas u dnevnim novinama Kurir čeka četvrti deo dodatka Engleski u svakoj prilici, koji poklanjamo u saradnji sa izdavačkom kućom „Klett“.

Zbog široke rasprostranjenosti, engleski se često naziva „globalni jezik“. Iako nije zvanični jezik u većini država, engleski je najčešće drugi jezik koji se govori uz maternji jezik te zemlje.

On je takođe po internacionalnim standardima zvanični jezik u avio komunikaciji. Njegova rasprostranjenost kao prvog ili drugog jezika je glavni pokazatelj njegovog globalnog statusa.

Naučite osnove engleskog jezika sa korisnim frazama, uz današnji poklon u Kuriru.

foto: Kurir

NE PROPUSTITE NOVO IZDANJE NJAM-NJAM KUVARA: Od danas na svim kioscima u prodaji aprilsko izdanje

foto: Kurir

Njam-njam kuvari poznati su po fenomenalnim receptima i originalnim fotografijama naših domaćica. Od danas, ćete na svim kioscima naći aprilsko izdanje.

Otkrivamo neke od recepata koji vas čekaju: slana doboš torta, slana tortilja torta, ćevap torta, rolnice od oslića, pitabred, karamel kapućino kocke, straćatela torta i mnogi drugi.

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Foto: Nemanja Nikolić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track