POSLE SAMITA U BERLINU Vučić: Novi sastanak o dijalogu u Parizu, 1. ili 2. jula
Foto: Tanjug Printscreen

teški razgovori bez rezultata

POSLE SAMITA U BERLINU Vučić: Novi sastanak o dijalogu u Parizu, 1. ili 2. jula

Politika -

BERLIN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon samita u Berlinu, da će novi sastanak o obnavljanju dijaloga biti održan u Parizu 1. ili 2. jula, pred sastanak u Poznanju u okviru Berlinskog procesa.

"Do tada, nadam se da će ovaj impuls odgovornosti koji su dali Mekrel i Makron, uz pristustvo Mogerini, značiti neku vrstu stabilizacije prilika bar za ta dva meseca, dok ne pokušamo da prodnađemo neko rešenje za nastavak dijaloga", rekao je Vučić novinarima nakon razgovora u Berlinu.

On je ponovio da nije srećan što neko misli da su takse u 21. veku nešto normalno i moralno, ali je dodao da je zahvalan domaćinima, Merkel i Makronu, što su izdvojili ogromno vreme i trud i, ako ništa drugo, svojim ponašanjem i ophođenjem pokazali koliko žele stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Vučić je istakao i da je, nekima koji su zahtevali i tražili da se vidi kako da izgleda neki finalni sporazum, rekao da ne dolazi u obzir da nas neko uslovljava bilo čime i da zato postoje razgovori i pregovori, a ne njihov spisak želja.

"Moram da priznam da je jedan od organizatora skupa bio veoma korektan i nedvosmisleno stavio do znanja albanskim predstavnicima da to neće moći tako", rekao je Vučić.

Kada god ne rešite neki problem, ne možete da kažete da ste srećni i zadovoljni, ali čini mi se da smo na pristojan i odgovoran način zastupali zemlju.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track