PUN RASPORED U MAJU: Vučić 8. maja sa Salvinijem u Rimu, pa sa Federikom Mogerini
Foto: Predsedništvo

Tema razgovora biće Kosovo i Metohija

PUN RASPORED U MAJU: Vučić 8. maja sa Salvinijem u Rimu, pa sa Federikom Mogerini

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 8. maja u Rimu s potpredsednikom vlade Italije Mateom Salvinijem, potvrđeno je iz dva diplomatska izvora.

Tema njihovog razgovora biće Kosovo i Metohija.

foto: AP

Prema istim izvorima, predsednik Srbije istog dana uveče sastaće se sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini u Tirani, na marginama sastanka u okviru procesa Brdo-Brioni.

Ranije juče direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Djurić najavio je učešće predsednika Vučića na samitu Brdo-Brioni u okviru nastavka njegovog diplomatskog angažovanja na traženju rešenja za kosovsko pitanje.

Đurić je naglasio da će ti sastanci biti još jedna prilika da Srbja pokaže svoju opredeljenost za građenje normalnih odnosa u regionu.

Predsednik Vučić o Kosovu i Metohiji razgovarao je prošle sedmice s liderima dve stalne članice Saveta bezbednosti, Rusije i Kine, Vladimirom Putinom i Si Đinpingom.

Nakon toga učestvovao je na samitu o Zapadnom Balkanu u Berlinu, u organizaciji Nemačke i Francuske u nastojanju te dve zemlje da se revitalizacije dijalog Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić potvrdio je spremnost Srbije za nastavak dijaloga istog trenutka kada Priština ukine takse na srpsku robu. On je podsetio sve aktere procesa da bez saglasnosti Srbije nema rešenja za Kosovo i Metohiju.

(Kurir,rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track