Najnovije vesti

DAČIĆ: Jesmo mali, ali nismo glupi pa da ne vidimo da nam se iza leđa toleriše ideja velike Albanije
Foto: Zorana Jevtić

pljuvanje u lice Evropskoj uniji

DAČIĆ: Jesmo mali, ali nismo glupi pa da ne vidimo da nam se iza leđa toleriše ideja velike Albanije

Politika

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija mala ali "nismo glupi" da ne vidimo da se iza njenih leđa toleriše ideja tzv. velike Albanije, koja je "pljuvanje u lice" Evropskoj uniji, svima onima koji ubeđuju Srbiju da "budemo mirni, konstruktivni".

"Znači mi ćemo da sedimo za stolom a oni će ispod stola da forsiraju

formiranje velike Albanije. Mi jesmo mali ali nismo glupi", rekao je Dačić u Dnevniku RTS.

Kometarišući izjave političkog vrha Prištine i Tirana o nacionalnom ujedinjenju Albanaca i otvaranju granice između Albanije i Kosova, Dačić je rekao da je Pandorina kutija odavno otvorena priznavanjem nezavisnosti Kosova a da je ovo sad promocija Velike Albanije.

"Kada smo mi na to upozoravali govoreno je da je to naša fantazija a sada o tome govore Rama, Tači, a ni Haradinaj nije drugačiji od njih", rekao je Dačić, dodajući da takav "bezobrazluk traži oštar odgovor".

Prema njegovim rečima, Priština i Tirana su navikli međunarodnu zajednicu na "nenormalnost, a u uslovima opšteg ludila pametni ispadaju ludi". Na pitanje da li će međunarodni faktori reagovati, on je rekao da ćemo se "načekati, jer to izgleda kao da zasedaju tibetanski mudraci".

(Kurir.rs/Beta/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...