Najnovije vesti

NEKA VAM JE NA ČAST! GENERAL LAZAREVIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA PROZIVKU AMBASADORA: Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt bilo koga i bilo gde nisam bio ni optužen, ni suđen, ni osuđen!
Foto: EPA, Marina Lopičić

dočekan na nož jer je predvodio povorku niškog Besmrtnog puka

NEKA VAM JE NA ČAST! GENERAL LAZAREVIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA PROZIVKU AMBASADORA: Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt bilo koga i bilo gde nisam bio ni optužen, ni suđen, ni osuđen!

Politika

Zamislite koja je to drskost da takvi diplomatski predstavnici sebi dozvole da kažu kako je sramota što sam ja bio na čelu 'Besmrtnog puka'. A i dan danas, posle 20 godina ćute o jedinoj istini - da su bas njihove države izvršile najveći zločin u 20. veku, zločin nad civilnim stanovnistvom našeg naroda...

BEOGRAD - Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt bilo koga i bilo gde nisam bio ni optužen, ni suđen ni osuđen, rekao je general u penziji Vladimir Lazarević komentarišući što su pojedini mediji i strane diplomate "dočekali na nož" to što je na Dan pobede predvodio povorku niškog "Besmrtnog puka".

foto: AP/Darko Vojinović

"Neka je na čast tim ljudima koji sebe zovu novinarima i redakcijama i medijima koji su objavili kao senzaciju da je navodni ratni zločinac bio na čelu povorke niškog "Besmrtnog puka", rekao je Lazarević za Politiku.

On je istakao da je bio haški optuženik, kasnije i haški osuđenik, i da je prvobitno osuđen na 15 godina, a potom mu je kazna zatvora smanjena na 14 godina zbog komandne odgovornosti tokom zbivanja na Kosmetu.

"Meni je na teret stavljena odgovornost što navodno nisam, kako je obrazloženo, sprečio proterivanje albanskog stanovništva s Kosova. To je jedina istina", rekao je Lazarević.

Prema njegovim rečima, još je zanimljivije što su tendenciozne konstatacije medija koji su antisrpski nastrojeni, jedva dočekali pojedinci iz diplomatskih predstavništava upravo onih država koje su izvršile 1999. godine agresiju na nasu zemlju.

"Zamislite koja je to drskost da takvi diplomatski predstavnici sebi dozvole da kažu kako je sramota što sam ja bio na čelu 'Besmrtnog puka'. A i dan danas, posle 20 godina ćute o jedinoj istini - da su bas njihove države izvrsile najveći zločin u 20. veku, zločin nad civilnim stanovnistvom našeg naroda, posto vojnički nikako nisu mogli da nas pobede i savladaju, a da za taj zločin nikada i nikome nisu pune dve decenije odgovarale", rekao je Lazarević.

(Kurir.rs/Tanjug/Politika)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...