STEFANOVIĆEVA PORUKA ONIMA KOJI NISU GLASALI ZA DOŽIVOTNU KAZNU UBICAMA DECE: To je skandalozno i monstruozno, kako SPAVATE NOĆU?!
Foto: Marina Lopičić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije

STEFANOVIĆEVA PORUKA ONIMA KOJI NISU GLASALI ZA DOŽIVOTNU KAZNU UBICAMA DECE: To je skandalozno i monstruozno, kako SPAVATE NOĆU?!

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović komentarisao je uvođenje doživotne kazne koju je skupština nedavno usvojila, ali i pooštravanje mnogih kazni za razna počinjena zlodela.

Upitan u Jutarnjem programu o glasanju za "Tijanin zakon", on je rekao da su sklandalozne pojedine izjave i činjenica da predstavnici dela opozicije nisu želeli da glasaju za taj zakon.

On se osvrnuo na Marka Vidojkovića, opozicionog aktivistu koji je na prilično eksplicitan način oštro napao vladajuću većinu zbog usvojenih izmena Krivičnog zakonika koji je u javnosti prepoznat kao "Tijanin zakon".

U svom komentaru Vidojković je, između ostalog, rekao kako se vladajuća većina Tijani "direktno pos*ala na grob, donevši "Tijanin zakon" kojim je, nasuprot svim civilizacijskim dometima, uvedena doživotna kazna bez uslovnog otpusta za ubice nemoćnih lica, dece i trudnica..."

- To je skandalozno i monstruozno, oni na jedan monstruozan način diraju rane te porodice koje su izrazito teške. Kako je moguće da spavate noću, da legnete u krevet sa tom mišlju - kako da pomognem i olakšam nekom ko je silovao dete? Nema milosti, šta mi čekamo, kakvo smo mi to društvo, ko su ovi ljudi? Govorimo o ubicama dece, kako neko uopšte neko može da razmišlja da im olakša!- rekao je ministar

On je rekao da više od 150 zemalja u svetu imaju baš takve mere i sankcije.

"Mislim da ne postoji građanin ove zemlje koji razmišlja da bude protiv toga da se ubice naše dece ostrije kažnjavaju. Ne smemo da ćutimo kada je budućnost naše dece u pitanju i kada su takvi ljudi u pitanju da tražimo oštrije kazne za njih", rekao je Stefanović.

Većina njih, istakao je, uglavnom ponovi slična dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja