burna sednica na ist riveru

OKRŠAJ U SAVETU BEZBEDNOSTI, DAČIĆ NIJE OĆUTAO VLJORI ČITAKU: Ti što sediš sa njima su tvoji kolonizatori! Pogledajte snimak! (VIDEO)

Politika -

NJUJORK - Posle sinoćnje sednice Saveta bezbednosti UN u Njujorku srpski šef diplomatije Ivica Dačić nije oćutao prištinskoj predstavnici Vljori Čitaku pa je tako došlo do verbalnog okršaja u kojem joj je Dačić odgovorio na prozivke koje je na račun Srbije iznela u izlaganju.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

- Ti što sediš sa njima su tvoji kolonizatori - doviknuo joj je Dačić sa nekoliko metara udaljenosti.

Taj Dačićev komentar odnosio se zapravo na govor Čitaku na sednici SB UN, a u kome je ona rekla da je u slučaju Srbije i tzv. Kosova reč o dekolonijalizaciji. Dačić je posle sednice SB UN da ga je frapirala ta laž Čitaku.

"Koliko neko treba da nema stida da u SB pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom sveta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, a da vas nije sramota, to je čist bezobrazluk", rekao je Dačić za RTS.

On je pozvao Čitaku da dokaže da su albanski spomenici na Kosovu postojali u 13. i 14. veku.

"Kada mi donese jedan istorijski spomenik albanskog porekla iz 13. ili 14. veka sa Kosova. Kada pokaže jedan spomenik iz tog perioda, onda bih mogao da kažem da su Albanci tu bili u to vreme. Ali reći za Srbe da su kolonizatori, da su vladali a ne živeli na Kosovu, to je bezobrazluk", rekao je Dačić.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Podsetimo, Čitaku je veoma aktivna na društvenim mrežama gde u svojim postovima obavezno vređa i provocira Srbe a u nekoliko navrata servirala je i niz laži poput kamenovanog autobusa i masovnog silovanja Albanki.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track