Najnovije vesti

NA DANAŠNJI DAN PRE 4 GODINE POKUŠAN ATENTAT NA VUČIĆA U SREBRENICI: Masa u Potočarima probila je ogradu i kamenicama zasula tadašnjeg premijera Srbije (FOTO)
Foto: AP

sećanje na sramotu u memorijalnom centru potočari

NA DANAŠNJI DAN PRE 4 GODINE POKUŠAN ATENTAT NA VUČIĆA U SREBRENICI: Masa u Potočarima probila je ogradu i kamenicama zasula tadašnjeg premijera Srbije (FOTO)

Politika

BEOGRAD - Na današnji dan pre četiri godine dogodio se šokantan napad na tadašnjeg predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima kod Srebrenice, gde je otišao da oda poštu žrtvama Srebrenice.

 

Podsetimo, atentat je pokušan u 12.50 časova, u Potočarima kada se dogodio incident u kojem je masa okupljenih probila zaštitnu ogradu i krenula ka tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću i njegovoj pratnji.

 

foto: AP

Ka delegaciji iz Beograda poletele su kamenice, flaše s vodom, cipele... Kamenicama je gađana kolona, u kojoj se nalazio tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić, dok je napuštala Memorijalni centar u Potočarima.

 

Nakon zvaničnog dela komemorativnog skupa, u trenutku dok su predstavnici delegacija polagali ljiljane na spomen-obeležje, Vučić je napadnut iz mase raznim predmetima. Na TV snimcima N1 tada je viđen i transparent "Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana". Iz dela mase bačen je i neidentifikovani predmet...

 

Vučićevo obezbeđenje odmah je reagovalo, za razliku od obezbeđenja skupa koje nije mrdnulo. Do danas niko nije odgovarao za ovaj skandalozni napad na državnika druge države.

 

 

Jedan član delegacije pokušao je da zaštiti Vučića kišobranom, ali ono što malo ko zna jeste da je on to odbio!

 

U tom trenutku reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović je potom pozvao mnoge prisutne da ostanu dostojanstveni u svom bolu, a Vučić je nezaštićen kao da se ništa ne dešava nastavio kroz masu.

 

(Kurir.rs/Alo)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...