Najnovije vesti

SELAKOVIĆ O MAKRONOVOJ POSETI: Srbija je dobila prijatelja, nadam se da će pomoći u rešavanju kosovskog pitanja
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

SELAKOVIĆ O MAKRONOVOJ POSETI: Srbija je dobila prijatelja, nadam se da će pomoći u rešavanju kosovskog pitanja

Politika

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da uključivanje Francuske u rešavanje kosovskog pitanja znači da je Srbija dobila prijatelja koji je spreman "ozbiljno da je sasluša", te da se nada da će pomoći srpskoj strani u rešavanju tog problema.

"Videćemo šta će biti dalje. Snaga društva i politike ogleda se u mogućnosti dobrih kompromisa što je zalog za usepšniju budućnost. Postalo nam je normalno da nam dolaze visoki strani zvaničnici, ljudi su zaboravili vremena kada su nas zaobilazili", rekao je Selaković za RTS.

Kazao je da kod građana, nakon posete francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je pokazao poštovanje prema Srbiji, njenom predsedniku i istoriji, "preovladava utisak ponosa".

Selaković je ocenio da je Makron govorom na srpskom postigao "neverovatan efekat" i da je uspeo da uspostavi komunikaciju sa građanima Srbije.

On je podsetio da je Francuska jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Kosova, ali da je Makron poslao poruku da "nije sve gotovo".

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...