Najnovije vesti

DAČIĆ O ZEMLJAMA KOJE PRIZNAJU KOSOVO: Spisak Prištine sa 117 država je potpuno razbijen
Foto: Beta/Saša Matić

cilj Srbije da taj broj padne ispod 97 zemalja

DAČIĆ O ZEMLJAMA KOJE PRIZNAJU KOSOVO: Spisak Prištine sa 117 država je potpuno razbijen

Politika

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je spisak Prištine sa 117 država koje su priznale nezavisnost Kosova "potpuno razbijen" i dodao da je cilj Srbije da taj broj padne ispod 97 zemalja, što je manje od polovine članica UN.

Dačić je naveo da od 117 zemalja za koje Priština tvrdi da su priznale kosovsku nezavisnost, Nigerija, Uganda i Mali to nikada nisu uradile dok je 14 zemalja povuklo odluku o priznanju.

"Na njihovoj listi su i zemlje koje zvanično kažu da su zamrznule odluku o priznanju, poput Egipta i Perua. Taj spisak Prištine od 117 zemalja je potpuno razbijen, nama je cilj da taj broj padne ispod 97 što je manje od polovine članica UN jer nam je bitno da kod glasanja u medjunarodnim organizacijama imaju perspektivu da ne mogu da prođu", kazao je Dačić za televiziju Pink.

Po njegovim rečima, Priština stalno provocira pokušajima da postane član međunarodnih organizacija poput Interpola, Uneska ili Svetske carinske organizacije.

"Mi uspevamo to da sprečimo kada nam procedura dozvoljava ali je bitno reći da je i glasanja u Interpolu pokazalo da je pitanje Kosova živo i da nije rešeno kao što to govore u Prištini", naveo je Dačić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track