Novi auto-put je na ponos cele Srbije

VUČIĆ U OBRENOVCU NA OTVARANJU AUTO-PUTA MILOŠ VELIKI: Sve što se gradi ima za cilj spajanje srpskog naroda! Ovo što radimo radimo da bismo se spojili sa braćom u Crnoj Gori!

Politika -

OBRENOVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje deonice auto puta Obrenovac- Čačak na ponos celoj Srbiji i da će taj put povezatio Srbiju sa bratskim narodom u Crnoj Gori.

Novi auto-put je na ponos cele Srbije i sve što se gradi ima za cilj spajanje srpskog naroda, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić po dolasku na naplatnu rampu Obrenovac na auto-putu "Miloš Veliki" koje će večeras biti pušten u saobraćaj.

On je izrazio zadovoljstvo što su na otvaranje auto- puta Miloš Veliki doputovali srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori Andrija Mandić.

"Ovo što radimo radimo da bismo se spojili sa braćom u Crnoj Gori. Veoma je važno ovo što smo radili i to je za ponos cele zemlje", kazao je Vučić.

Kazao je da je više puta helikopterom obilazio auto-put dok se gradio.

Ocenio je da ćemo naredna četiri meseca imati čep na Ostružnici i u Bariču, ali da će se, nakon 18.decembra, pre Svetkog Nikole, otvoriti put do Surčina.

Ukazao je da je video petlju koja se gradi i da ćemo na tom putu imati i jedan najlepši i najmonumentalniji most preko Save i Kolubare.

"Imaćete tada suštinski auto-put Beogard- Čačak", rekao je Vučić na naplatanoj rampi Obrenovac, koja je prva tačka obilaska auto-puta "Miloš Veliki" na deonici od Obrenovca do Ljiga koja će večeras svečano biti puštena u saobraćaj.

Predsednika su tu dočekali ministar finansija Siniša Mali, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, kao i kineska ambasadorka Čen Bo i predstavnici kineske kompanije CRBC koja je učestvovala u izgradnji.

Veliki broj medijskih ekipa će zajedno sa predsednikom, u otvorenim autobusima, po prvi put obići deonicu autoputa "Miloš Veliki" dugog 62,7 kilometara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track