IVICA DAČIĆ: Licemerno zalaganje hrvatskog MIP-a za prava Hrvata u Srbiji, dok u Hrvatskoj tuku Srbe zato što gledaju Zvezdu
Foto: Tanjug/Tanja Valič

reagovanje

IVICA DAČIĆ: Licemerno zalaganje hrvatskog MIP-a za prava Hrvata u Srbiji, dok u Hrvatskoj tuku Srbe zato što gledaju Zvezdu

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da licemerno zvuče zalaganja hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova za prava Hrvata u Srbiji, u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde.

Dačić je to rekao za Večernje novosti, povodom saopštenja ministarstva iz Hrvatske u kojem su kritikovali način na koji je predsednik Aleksandar Vučić govorio o napadu na Srbe u Kninu, navodeći da se stvara antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe.

Prema njegovim rečima, to se u Srbiji nikada ne bi desilo, niti bi predsednik Srbije ćutao na takve napade.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA / Antonio Bat

"Predsednik Vučić se iskreno zalaže za unapređenje dobrih odnosa sa Zagrebom, ali oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost", naveo je šef srpske diplomatije.

Kako je rekao, hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova bolje bi bilo da se pozabave time što njihova predsednica sramno ćuti posle prebijanja Srba u Uzdolju i Đevrskama.

"Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče decu u kafiću koja gledaju Zvezdu, pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vreme 'Oluje' nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane - Srbe", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track