JEREMIĆA I NJEGOVU STRANKU SVI NAPUŠTAJU, RADI SAMO ZA SVOJ DŽEP: U Subotici čak 15 vratilo članske karte, ne žele da budu deo njegovih malverzacija
Foto: Dragana Udovičić

RAZOČARALI SE KAD SU GA UPOZNALI

JEREMIĆA I NJEGOVU STRANKU SVI NAPUŠTAJU, RADI SAMO ZA SVOJ DŽEP: U Subotici čak 15 vratilo članske karte, ne žele da budu deo njegovih malverzacija

Politika -

SUBOTICA - Više od 15 članova Narodne stranke u Subotici napustilo je tu partiju, među kojima i Ibolja Farkaš, koja je danas i prenela novinarima tu informaciju i najavila formiranje grupe građana "Stvarno Subotički".

Farkaš se, kaže, među prvima učlanila u stranku Vuka Jeremića jer je želela da doprinese borbi za unapređenje života građana, a ispostavilo se, navodi, da su "svi radili za finansijski boljitak nekoliko ljudi".

Ona tvrdi da je uzak krug ljudi privatizovao subotičko povereništvo "u dogovoru sa funkcionerom Narodne stranke Borislavom Novakovićem i predsednikom Vukom Jeremićem".

"Opterećujuće je da se u više slučajeva međunarodnih afera pojavljuje Vuk Jeremić. Ispitivanje tih afera prevazilazi naše razmere, ali mi kao građani koji su čistog obraza ušli u politiku ne želimo da budemo deo takvih malverzacija", rekla je Farkaš na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da je Jeremić za prvog čoveka Narodne stranke u Subotici postavio Vladimira Polovinu, za koga tvrdi da je "pljačkao i pretio" i protiv koga je, kaže, podneto nekoliko prekršajnih i krivičnih prijava.

"Tu ima dosta nejasnih stvari i poslova i mi ne želimo da budemo deo toga", rekla je Farkaš i dodala da nije ni slutila da će se njihova politička borba svesti na borbu za lične ambicije Polovine.

"Ne želimo da budemo deo priče koja će naše iskrene motive bavljenja politikom baciti u drugi plan, a isturiti ljude koji imaju kriminalnu prošlost i velike frustracije", rekla je Farkaš.

Prema njenim rečima, stranku su napustili skoro svi "pioniri" Narodne stranke u Subotici.

Ona je napomenula da su pojedini iz odbora Narodne stranke izmišljali i price o deci političkih protivnika da bi došli do cilja.

Bivša članica Narodne stranke tvrdi da je u subotičkom odboru te partije ostalo svega sedam, osam ljudi.

Za sada, kako je rekla, grupa građana čije je formiranje najavila, ne planira saradnju sa nekom političkom strankom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track