Najnovije vesti

HRVATI PO SRBIJI MOGU SLOBODNO DA ŠETAJU! Vučić: Uvek ću želeti bolje odnose sa Hrvatskom
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

reakcija na provokaciju

HRVATI PO SRBIJI MOGU SLOBODNO DA ŠETAJU! Vučić: Uvek ću želeti bolje odnose sa Hrvatskom

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će se uvek zalagati za bolje odnose sa Hrvatskom i da oni kod nas mogu da se "šetaju" gde god hoće.

 

On je to rekao povodom izjave Zorana Milanovića da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, svesti na minimum odnose sa Srbijom i da Vučić neće moći da se šeta "lijepom njihovom".

 

- Na to da bi želeli u Hrvatskoj da se smanje odnosi sa Srbijom na minumum i da se neko ne šeta... ja se vrlo retko šetam bilo gde, nisam ni atletičar, niti kao ministri Zoran Đorđević i Siniša Mali. Ne šeta mi se nigde, ne idem na more u Hrvatsku, niti sam išao od raspada Jugolsavije, niti planiran da idem, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše Milanovićevu izjavu.

 

 

Kaže da je čak i onom komičaru, "fejk Milanoviću" to rekao, kada su pokušvali da ga nameste kako priča sa Milanovićem.

 

- Uvek sam želeo bolju saradnju sa Hrvatskom i želeću i u budućnosti. Kod nas oni mogu da se šetaju gde god hoće. Nadam se da više vole šetnju od mene, predsednik Srbije.

 

Poručio je da ne traži ni od koga da voli Srbiju i Srbe, niti da će nekoga za to da moli.

 

- Neću da se nekom izvinjavam zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi izvinjavaju. Vreme kada su Srbi sebe dobrovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lepu reč od nekog od stranih predstavnika je prošlo. Mene interesuju dela koja ostavljamo građanima Srbije, a sve druge ćemo da poštujemo jednako ili i više nego oni nas, naveo je Vučić.

 

 

Takođe, kaže da nema ništa protiv Hrvata i da mogu da rade šta hoće, ali da će politiku u Srbiji uvek voditi građani Srbije, a ne neko sa strane.

 

- Meni je žao, ali oni su nama učinili jednu stvar, a to je da smo se mi orijentisali na saobraćajne pravce prema Budimpešti. To je bila i jedna od naših tema danas, koridor Prag - Budimpešta - Beograd ka Grčkoj i Turskoj. Nastavićemo sa tim, kao i radu na u okviru vodnog koridora Dunav - Odra - Laba. Možemo da imamo ozbiljnu saradnju sa Českom, naveo je predsednik Srbije.

 

Zahvalio je predsedniku Češke Milošu Zemanu, kako je rekao, na rečima poštovanja prema našoj zemlji i poručio mu:

 

- Srbi su dobar i odan narod i videćete to na svakom koraku i osetiti poštovanje i ljubav srpskog naroda prema narodu i državi koju vodite.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...