Najnovije vesti

SAD ČINE SVE KAKO BI PRIŠTINA UKINULA TAKSE, SKAT: Uradićemo sve što budemo mogli da novu vlast na KiM vratimo za pregovarački sto
Foto: Printscreen Tanjug

odlazeći američki ambasador

SAD ČINE SVE KAKO BI PRIŠTINA UKINULA TAKSE, SKAT: Uradićemo sve što budemo mogli da novu vlast na KiM vratimo za pregovarački sto

Politika

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat rekao je danas da SAD rade sve što je u njihovoj moći da utiču na sledeću kosovsku vladu da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači - da ukinu takse.

 

foto: Predsedništvo Srbije

Skat je u Pranjanima, posle obeležavanja 75. godišnjice operacije Halijard, na pitanje novinara da li će SAD uticati na kosovske Albance da ukinu takse ali i da omoguće da Srbi mogu da glasaju sa važećim dokumentima na predstojećim izborima, rekao da SAD rade sve što mogu.

 

"Mislim da smo bili jasni - i sa moje strane i sa strane predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan - da ćemo učiniti sve što možemo da utičemo na sledeću vladu Kosova da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači da ukinu takse koje nikako ne pomažu u traganju za pomirenjem između Srbije i Kosova", rekao je on.

 

 

Što se tiče izbora na KiM, Skat kaže: "Mi posmatramo situaciju. Koliko sam razumeo ista pravila su bila važeća i na prethodnim lokalnim izborima na severu Kosova i svi ljudi su uspeli da glasaju. Nadam se da će svaki građanin Kosova upotrebiti svoje pravo da glasa, kako Srbi tako i Albanci", rekao je on.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...