PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO NASTAVAK PREGOVORA OKO KOSOVA I METOHIJE: Tražićemo  zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerikancima kako bismo obezbedili trajni mir
Foto: Tanjug/Tanja Valič

POSLE ODLASKA DŽONA BOLTONA

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO NASTAVAK PREGOVORA OKO KOSOVA I METOHIJE: Tražićemo zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerikancima kako bismo obezbedili trajni mir

Politika -

Predsednik Srbije Alesandar Vučić rekao je danas da će se, bez obzira na odlazak Džona Boltona sa funkcije, nastaviti razgovori sa američkom administracijom kako bi se našao neki zajednički imenitelj i sa njima i sa Albancima i obezbedio trajni mir.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitanje kako komentariše to što je Džon Bolton morao da napusti svoju funkciju, a radi se o čoveku koji je zagovarao, koliko-toliko, razgovore o razgraničenu i podeli Kosova, Vučić navodi da sa njim nije imao prilike da se sastane, već da su razgovarali telefonom.

"Nama Srbima se dopadao njegov stav o Kosovu i zato ne razumem toliku sreću i sladostrast kod nekih koji su oduševljeni time što on više nije savetnik za nacionalnu bezbednost", rekao je Vučić novinarima u Pranjanima.

Kako je naveo, sastao se sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i Metjuom Palmerom, predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

"Oni su direktni predstavnici američkog predsednika Trampa i Stejt departmenta. Nastavićemo te razgovore, reč je o odgovornim i ozbiljnim ljudima sa kojima nije lako razgovarati, ni pregovarati. Ali, što bi naš posao bio lak, da je lak onda bi se ljudi utrkivali svaki dan a ovako se trkaju svakih pet godina", rekao je on.

Tražićemo neki zajednički imenitelj i sa Albancima i sa Amerikancima kako bismo obezbedili trajni mir ukoliko bude moguće, zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track