SRPSKI NOVINARI PRIVEDENI U MITROVICI, PRETRESLI IH KAO KRIMINALCE I SASLUŠAVALI! Kancelarija za KiM: Ovakvim maltretiranjem Priština pokušava da spreči da se sazna ISTINA O TERORU nad našim narodom
Foto: Nebojša Mandić

skandal

SRPSKI NOVINARI PRIVEDENI U MITROVICI, PRETRESLI IH KAO KRIMINALCE I SASLUŠAVALI! Kancelarija za KiM: Ovakvim maltretiranjem Priština pokušava da spreči da se sazna ISTINA O TERORU nad našim narodom

Politika -

Privođenjem i maltretiranjem srpskih novinarskih ekipa na Kosovu i Metohiji ne može se sakriti istina o političkom teroru nad našim narodom u južnoj pokrajini, ocenila je sinoć Kancelarija Vlade Srbije za KiM povodom privođenja novinara Radio Beograda u južnoj Kosovskoj Mitrovici i višečasovnog zadržavanja ekipa Tanjuga i Pinka na administrativnom prelazu Jarinje.

- Privremene institucije samouprave u Priština treniranjem sile prema srpskim novinarima javno iskazuju svoj antidemokratski i šovinistički karakter, ali i nameru da Srbe na Kosovu i Metohiji stave pod stakleno zvono i izlože ih informativnoj blokadi, navodi se u saopštenju koje je Kanelarija dostavila medijima.

Priština, kako se navodi, želi da serijom incidenata zaplaši srpski narod kako bi umanjila izlaznost na izborima 6. oktobra, a time i broj glasova za Srpsku listu koju podržava Beograd. - Ponovo poručujemo ekstremistima u Prištini da srpski narod ne može biti pokoleban u rešenosti da se izbori za svoja elementarna prava i da očuva veze sa svojom državom Srbijom, a planere antisrpske kampanje na Kosovu i Metohiji još jednom upozoravamo da u slučaju da smeraju i ozbiljnije provokacije, Srbija neće tolerisati organizovano nasilje i ugrožavanje života naših građana u pokrajin, ističe se u saopštenju.

Naime, ekipa prvog programa Radio Beograda privedena je juče u kosovsku policiju u južnom delu Kosovske Mitrovice i zadržana šest sati u pritvoru, a razlog privođenja nije poznat. Navodi se da je policija zaustavila i detaljno pretresla službeno vozilo RTS, da su muški deo ekipe pretresli kao kriminalce sa rukama na automobilu i raširenim nogama. Posle toga, kako se navodi, cela ekipa odvedena je u stanicu u Južnoj Mitrovici na saslušanje gde su im oduzeti mobilni telefoni. Posle šest sati puštena je na slobodu, uz napomenu da treba da se vrate u severnu Kosovsku Mitrovicu, jer nije bezbedno da ide dalje ka Gračanici, gde su prvobitno nameravali da krenu. (Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track