VELIKA PODRŠKA NAŠEM NARODU! Selaković: Dolazak Medvedeva svedočanstvo dobrih odnosa Srbije i Rusije
Foto: Zorana Jevtić

generalni sekretar predsednika Republike

VELIKA PODRŠKA NAŠEM NARODU! Selaković: Dolazak Medvedeva svedočanstvo dobrih odnosa Srbije i Rusije

Politika -

Dolazak predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva u Srbiju svedočanstvo je ozbiljnih i dobrih odnosa Srbije i Rusije koja veliku pažnju pridaje i kosovskom problemu i traženju rešenja kroz dijalog, ocenio je danas generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Selaković dodaje da ruska strana daje veliku podršku stanovištu Srbije, stavovima predsednika Srbije Aleksdandra Vučića i srpske vlade po pitanju rešavanja problema vezanih za dijalog sa Prištinom.

Tim rečima Selaković je odgovorio na pitanje da li smatra da je dolazak Medvedeva zapravo odgovor Beogradu i Prištini na nedavnu posetu Srbiji specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela.

Kaže da su svi navikli u prethodnim vremenima na Srbiju koja bespogovorno sluša, ispunjava, a najmanje brine i misli o samoj sebi.

- Neosporno je da je Srbija na evropskom putu, ali cena toga nije rušenje starih mostova već njihovo jačanje i njihovo dalje građenje i unapređivanje, rekao je Selaković.

Interes države Srbije je, kaže, interes njenih građana: "Da evropski put ali da i stara prijateljstva i partnerstva".

Kaže da Srbija time što želi članstvo u EU ali i sarađuje sa Rusijom i Kinom ne sedi na dve stolice već, objašnjava "sedimo na jednoj, srpskoj stolici".

- Kada god smo imali odgovorno rukovodstvo dobro smo prolazili, a kada smo pristajalil samo na jednu stranu, nismo dobro prolazili, rekao je on.

Današnja poseta premijera Rusije, kaže razlikuje se od brojnih drugih državničkih poseta jer će biti zaključen niz sporazuma, a dolazi nakon posete predsednice Saveta federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, i uoči sastanka srpskog i ruskog predsednika u Moskvi krajem godine.

Ova godina je u Srbiji počela dolaskom ruskog predsednika u našu zemlju, a završiće se sastankom predsednika Srbije u Rusije u Moskvi, zaključio je Selaković.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track