Najnovije vesti

SEDNICA UN O KOSOVU POD ZNAKOM PITANJA: Velika Britanija i Vljora Čitaku iskovali pakleni plan!
Ilustracija, Foto: EPA

bizaran razlog za odlaganje

SEDNICA UN O KOSOVU POD ZNAKOM PITANJA: Velika Britanija i Vljora Čitaku iskovali pakleni plan!

Politika

BEOGRAD - Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, predviđena za 31. oktobar, pod velikim je znakom pitanja. Da bi sednica mogla da bude odložena iz "jednog bizarnog razloga", jer, kako saznaje, na zasedanje u Njujorku, navodno, ne može da dođe ambasadorka tzv. Kosova u SAD Vljora Čitaku.

Iza svega stoji Velika Britanija, koja 1. novembra preuzima predsedavanje Savetu bezbednosti, tako da bi na njen nagovor, pre mesec dana isplanirani dnevni red mogao da bude promenjen, odnosno da sa njega bude skinuta rasprava o KiM.

Ilustracija
Ilustracijafoto: BETA/Eskinder Debebe

Nekadašnji ministar inostranih poslova Vladislav Jovanović kaže da bi "ovo mogao biti manevar albanskih zaštitnika kako bi se tema Kosova ponovo uklonila iz UN", ali dodaje da misli da to neće proći.

On navodi da čak i ako je Čitaku sprečena, može da dođe neko iz Prištine i iznese njihovi stav. Moguće je da Britanci žele da KiM bude tema kad oni budu predsedavali, kako bi usmerili raspravu, a da nije isključeno i da je uopšte ne zakažu u svom mandatu. Upravo tako su postupili u avgustu pre dve godine, kada su odbili da izveštaj o KiM stave na dnevni red.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...